Посланикът на Украйна в Германия Олексий Макеев се опита да

...
Посланикът на Украйна в Германия Олексий Макеев се опита да
Коментари Харесай

Украйна се опитва да разсее опасенията на Германия за използването на касетъчни боеприпаси

Посланикът на Украйна в Германия Олексий Макеев се опита да разсее опасенията по отношение на потреблението на касетъчни муниции във войната с Русия, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11094
Налице е явен проект, съобщи Макеев пред немската социална телевизия Цет Де Еф.

" Първо, няма да използваме касетъчни муниции на територията на Русия. Второ, те няма да бъдат употребявани против цивилен обекти. Впоследствие регионите, които са обстрелвани с касетъчни муниции, ще бъдат предпочитано разминирани ", сподели украинският дипломат в Берлин.

Съединени американски щати оповестиха доставката на касетъчни муниции за Украйна. Някои страни от НАТО, в това число Германия, са измежду над 100-те страни, подписали конвенцията от Осло, забраняваща този тип оръжия, отбелязва ДПА.

В хода на войната против Украйна Русия е обстрелвала украински обитаеми места в цялата страна, в това число с касетъчни муниции.

Тези муниции се взривяват във въздуха над задачата и разпръскват голям брой дребни взривни устройства. Те са противоречиви на първо място заради обстоятелството, че забележителен брой от тях не се взривяват, а остават на земята като невзривени муниции, като по този метод заплашват популацията, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР