Посланикът на Украйна в Германия Олексий Макеев каза, че е

...
Посланикът на Украйна в Германия Олексий Макеев каза, че е
Коментари Харесай

Германия доставя още оръжия на Украйна

Посланикът на Украйна в Германия Олексий Макеев сподели, че е получил обещания от Берлин за спомагателни доставки на оръжие за страната му, съобщи ДПА.

" В директни диалози ни увериха, че ще получим още оръжия и още муниции. Какви тъкмо ще са, ще обявим навреме ", сподели Макеев за в. „ Велт ам зонтаг “.

Посланикът на Украйна сподели, че не желае да упражнява дипломатически напън върху немското държавно управление, само че прикани Германия да достави по-бързо това, с което разполага, " тъй като нямаме време да чакаме по-дълго за оръжие ".

В оповестено през днешния ден изявление Макеев изброява, че Украйна се нуждае от още системи за Противовъздушна отбрана, самоходни гаубици и муниции за фронтовите линии.

Освен това още водим диалози за доставката на „ Мардер “ (бронирани машини за пехотата) и бойни танкове „ Леопард “, съобщи той. Решението обаче зависи от немското държавно управление, сподели Макеев.

Германският канцлер Олаф Шолц до момента отхвърляше доставка на бойни танкове „ Леопард 2 “, тъй като никоя друга страна от НАТО не е доставяла такива машини на Украйна.

В петък Съединени американски щати дадоха сигнал, че не виждат спънка за такива доставки. Но решението би трябвало да вземе Германия, сподели пред публицисти американският зам.-държавен секретар Уенди Шърман по време на аудиенция в Берлин, предава Българска телеграфна агенция

Макеев сподели също по този начин, че немското държавно управление му е дало обещание, че с Русия няма да бъдат водени договаряния без единодушието на Киев. “Получих категорично увещание, че няма да има договаряния с (руския президент Владимир) Путин, в случай че ние не желаеме “.

Понастоящем, сподели дипломат Макеев, Украйна не се нуждае от медиатори, а от съдружници.

„ Мирът в Украйна не може да бъде контрактуван, той би трябвало да бъде извоюван. Когато канцлерът споделя, че Украйна ще получава помощ толкоз дълго, колкото е належащо, това значи, че поддръжката би трябвало да продължи, до момента в който и последният съветски боец не напусне нашата земя – в това число от Донецк, Луганск и Крим, когато бъдат изплатени репарации, а военнопрестъпниците – наказани “, акцентира Макеев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР