Посланикът на Словакия Н. Пр. Мануел Корчек се срещна днес

...
Посланикът на Словакия Н. Пр. Мануел Корчек се срещна днес
Коментари Харесай

Посланикът на Словакия: Варна е град с голям потенциал!

 Посланикът на Словакия Н. Пр. Мануел Корчек се срещна през днешния ден със заместник-кмета на Община Варна Пейчо Пейчев. Това е първа аудиенция на дипломата в морската столица. На срещата участва и Едита Благоевова, почетен консул на Словакия в морския град. 

По време на диалозите зам.-кметът Пейчо Пейчев срещна Н. Пр. Мануел Корчек с плановете, които осъществя Община Варна, с опциите на града и курортите като дестинация за четири сезона, с построяването на индустриалната зона и капацитета на просветителната система, като част от визията " Варна - Град на Знанието “. Подчертана бе упоритостта на локалната власт да се работи за смяна на икономическия профил на Варна и района, за привличане на производства с висока добавена стойност. 

Посланикът съобщи, че Варна е град с огромен капацитет и пожела спомагателна информация за университетите, както и за опциите за развиване на стартъпи и високотехнологични компании в морската столица. Обсъдена бе и опцията да бъде образуване на събитие, за показване на словашката просвета. От своя страна, Пейчо Пейчев съобщи, че общината е подготвена да спомага за реализирането на сходна самодейност, като част от опциите за одобряване на двустранните другарски взаимоотношения сред България и Словения и за популяризирането на Варна като привлекателна културна и туристическа дестинация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР