Посланикът на Северна Корея в ООН Ким Сонг отправи силен

...
Посланикът на Северна Корея в ООН Ким Сонг отправи силен
Коментари Харесай

Северна Корея: Заплахите на САЩ доведоха до ядреното ни развитие

Посланикът на Северна Корея в Организация на обединените нации Ким Сонг насочи мощен укор към взаимните военни учения сред Южна Корея и Съединените щати, заяви KBS.

В тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк в понеделник Ким разкритикува настоящите взаимни морски учения на съдружниците, които започнаха същия ден.

Заявявайки, че Съединени американски щати организират учения, които основават доста съществени опасения към Корейския полуостров, севернокорейският посланик назова ученията извънредно рисков акт, който може да докара обстановката на полуострова до ръба на война, цитира news.bg.

Ким също повтори позицията на Севера, че заканите на Съединени американски щати са довели до нуклеарното развиване на Севера.

Припомняме, че през вчерашния ден Южна Корея и Съединени американски щати започнаха първото си взаимно военноморско обучение от пет години насам на Корейския полуостров.

В учението взе участие ударна група на Съединени американски щати, водена от самолетоносача " Роналд Рейгън ". Заедно с него в маневрите вземат участие и ракетният крайцер " Чанселърсвил " и разрушителя " Бари ". Планира се в учението да взе участие и американската атомна подводница " Анаполис ".

Учението се организира в миг, когато Сеул и Вашингтон ускоряват съдействието в региона на сигурността " на фона на непрекъснатите спекулации, че Пхенян може да предприеме провокативни дейности като нуклеарен опит или изстрелване на балистична ракета от подводница ".

Пратеникът продължи да стачкува изрично против глобите на Организация на обединените нации против Севера, като сподели, че страната му в никакъв случай не е признавала тези резолюции на Организация на обединените нации, тъй като няма да съблюдава разпоредбите, измислени едностранно от Съединени американски щати.

Речта на Ким продължи 18 минути, без да се загатва Южна Корея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР