Посланикът на САЩ в Украйна призова Киев да отстрани от

...
Посланикът на САЩ в Украйна призова Киев да отстрани от
Коментари Харесай

САЩ настояват за уволнението на борец №1 с корупцията в Украйна, той ги скастри

Посланикът на Съединени американски щати в Украйна прикани Киев да в профил от служба ръководителя на профилираната прокуратура за битка с корупцията Назар Холодницкий, оповестява " Асошиейтед прес ".

В тирада дипломат Мари Йованович прикани украинските управляващи да уволнят спецпрокурора, който е забъркан в обучаването на обвинени по какъв начин да заобикалят обвинявания в корупция.

Междувременно Назар Холодницкий настоя, че настояването на посланика на Съединени американски щати в Киев да бъде уволнен, е неприемлива интервенция във вътрешните работи на Украйна.

Коментарите на Йованович бяха направени няколко дни, откакто Конституционният съд на Украйна анулира закон против властниците, които се обогатяват, което провокира опасения за решимостта на украинското държавно управление да се бори с ендемичната корупция.

Когато новото държавно управление пристигна на власт преди пет години, то даде обещание да се бори с корупцията и даже сътвори няколко институции за битка с корупцията. Това обаче не докара до никакви осезаеми резултати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР