Посланикът на САЩ в София работи заедно с нейните европейски

...
Посланикът на САЩ в София работи заедно с нейните европейски
Коментари Харесай

САЩ настояват да се разберем със Скопие и да не дискриминираме македонците в България |

Посланикът на Съединени американски щати в София работи дружно с нейните европейски сътрудници на място за справяне с нарушаванията на правата на индивида. Това заяви  представителят на Държавния департамент за Западните Балкани Габриел Ескобар по мотив " правото на събиране на македонското малцинство в България ".

Въпросът за македонското малцинство в България беше подложен от конгресмена Клаудия Тени по време на дискусия в Камарата на представителите на Съединени американски щати. Тя попита Ескобар какво прави американската администрация, с цел да подсигурява, че България, като член на НАТО, извършва отговорностите си по правата на индивида, защото " има 16 решения на Европейския съд по правата на индивида по отношение на нарушение на сводобата на събиране на македонското малцинство ".

В основата на съдействието с европейските ни сътрудници са полезностите, освен общият интерес, само че и общите полезности. И всичко, което нарушава тези връзки, провокира нашата голяма угриженост, сподели Ескобар.

Компромис със Скопие до края на годината

Представителят на Държавния департамент за Западните Балкани съобщи също по този начин, че най-силното обръщение, което Европейският съюз може да изпрати в този момент, е да дефинира дата за началото на договарянията за присъединение със Северна Македония и Албания преди края на тази година.

Габриел Ескобар е на мнение, че Скопие и Тирана са свършили упоритата работа, която е била нужна, и че отлагането на процеса на присъединение поражда подозрения за европейското бъдеще на района.

Американската администрация работи с държавните управления на Северна Македония и България за намиране на решение, което ще бъде от изгода и за двете страни. Американската администрация работи и с сътрудниците от Европейски Съюз, които са съгласни с нас, че разногласието сред София и Скопие би трябвало да бъде позволен за относително къс интервал от време. Всички са съгласни, че американският и европейският стратегически интерес е Северна Македония и Албания да бъдат част от Европейски Съюз, сподели Ескобар.

Същевременно той предизвести, че въздействието на Русия и Китай може да се трансформира в опасност за демократичния път, който са избрали страните от Западните Балкани. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР