Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман заяви, че разположените

...
Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман заяви, че разположените
Коментари Харесай

САЩ: Самолетоносачите в Средиземно море са 100 000 тона дипломация и сигнал за Русия

Посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Хънтсман съобщи, че разположените в Средиземно море ударни авионосни групи са " 100 000 тона интернационална дипломация " и сигнал за Русия. Той и командващият военноморските сили на Съединени американски щати в Европа и Африка Джеймс Фого участваха на учения на двойна ударна група със самолетоносача " Ейбрахам Линкълн " в Средиземно море, предава съветската организация EA Daily.
Съвместните учения на самолетоносачите " Ейбрахам Линкълн " и " Джон Стенис " започнаха на 23 април, оповестява " Гласът на Америка ". В основата на ученията са няколко сюжета, чиито елементи не се разкриват, предполагащи интеграцията на двете авиационни подразделения и надводните кораби с основни съдружници и сътрудници в европейския спектакъл на военните дейности.
Представители на Военноморски сили означиха, че това е първият случай на взаимна работа на два американски самолетоносача от 2016 година, когато в района са ситуирани корабите " Дуайт Айзенхауер " и " Хари Труман ".
" Всеки самолетоносач, който сега работи в Средиземно море, съставлява 100 000 тона интернационална дипломация. Дипломатическите връзки и разговорът в комбиниране с мощната защита, която обезпечават тези кораби, би трябвало да показват на Русия, че в случай че тя фактически желае да усъвършенства връзките си със Съединени американски щати, би трябвало да приключи дестабилизращата си активност по целия свят ", съобщи Хънтсман.
Общо в интервенцията на двете авионосни групи са задействани повече от 130 самолета и хеликоптера, 10 кораба, както и 9000 моряци и морски пехотинци.
" В епохата на конкуренция сред великите страни, изключително по море, една ударна авионосна група обезпечава голяма оперативна еластичност и маневреност. Две авионосни групи, работещи дружно, при едновременна интеграция и повишение на функционалната съгласуемост с нашите доста опитни съдружници и сътрудници в НАТО, обезпечават невиждано равнище на въздържане на едностранната експанзия и изцяло поразяващо деяние. Също по този начин това не би трябвало да оставя никакви подозрения в ангажираността на нашата страна в обезпечаването на стабилността и сигурността в района ", съобщи адмирал Фого.
Намирайки се в този спектакъл, ударните авионосни групи не престават работата с районните съдружници и сътрудниците по море, създавайки опция за ефикасна групова работа и функционално взаимоотношение.
В съпровода на самолетоносача " Ейбрахам Линкълн " влиза испанската фрегата " Мендес Нунес ", което показва ангажираността със Съединени американски щати на съдружниците от НАТО, в това число испанския флот. " Мендес Нунес ", който плава паралелно с " Ейбрахам Линкълн " – това би трябвало да се види. Ние имаме просто извънредно взаимоотношение с Испания ", съобщи Фого.
По-рано фрегатата от Черноморския флот на Русия " Адмирал Григорович " попълни групировката на съветския военноморски флот в Средиземно море. Съвместно с екипажи на хеликоптери Ка-27М моряците отработиха задания за политане и кацане на палубата на фрегата. Паралелно с задачата за инспекция на взаимоотношението в работата на всички системи на авиационните системи на кораба са извършени тренировки на корабните калкулации, обезпечаващи полетите на вертолети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР