Посланикът на САЩ в ООН Ники Хейли обвини Иран, че

...
Посланикът на САЩ в ООН Ники Хейли обвини Иран, че
Коментари Харесай

От военна база във Вашингтон и с готина синя поличка Ники Хейли показа ламарини от иранска ракета

Посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли упрекна Иран, че доставя ракети на бунтовниците хуси в Йемен. Това предадоха международните медии.

Облечена в хубав наследник костюм с пола и сако Хейли сподели създадена в Иран ракета и разгласи, че е доставена на бунтовниците в Йемен, която след това е била изстреляна към летище в Саудитска Арабия.


Стоейки пред останките от ракетата във военна база във Вашингтон, Хейли добави, че иранският режим нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на разпространяването на оръжие.


Дипломатът сподели още, че Съединени американски щати и съдружниците им са разсекретили разследваща информация за доставени от Иран оръжия на бунтовници и терористични групи в Йемен, Ливан, Сирия и Ирак, " тъй като повече не може да се позволява противозаконното държание на иранския режим ".

" Борбата против иранската експанзия е международна битка. В този склад се намира съответно доказателство за разпространяването на иранско оръжие ", акцентира тя.


Хейли предложения всички членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и американски законодатели да прегледат изложените оръжия и прикани интернационалната общественост да подведе под отговорност Ислямската република.

Техеран отхвърли обвиняванията.

Посланикът на Иран в Организация на обединените нации акцентира, че страната му в никакъв случай не е предоставяла ракети на хусите и тези обвинявания са изцяло безоснователни.

Дипломатът упрекна Хейли, че показва подправени доказателства и разясни, че това отразява безотговорната, деструктивна и провокативна политика на Съединени американски щати към района и Иран.

Целта с тези обвинявания е да се прикрият закононарушенията на Саудитска Арабия в Йемен, добави посланикът.

В " Туитър " външният министър на Иран Джавад Зариф разгласява фотография на Хейли и до нея друга фотография с някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Колин Пауъл от 2003 година, на която разкрива доказателства за оръжейните стратегии на Ирак, които след това се оказват подправени, само че все пак Съединени американски щати нахлуват в арабската страна.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР