Посланикът на САЩ в НАТО Джулиан Смит коментира признаването на

...
Посланикът на САЩ в НАТО Джулиан Смит коментира признаването на
Коментари Харесай

САЩ: Признаването на Русия за държавен спонсор на тероризма е контрапродуктивно

Посланикът на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит разяснява признаването на Руската федерация за държавен спонсор на тероризма. Според нея това не е потребно и съобщи, че Вашингтон ще продължи да следва тактиката за ограничение на Руската федерация посредством наказания и ограничавания на износа. Това съобщава  " Гласът на Америка ".

" Мисля, че чухте мненията на президента Байдън и други в администрацията. Усещането във Вашингтон е, че това към момента не е в действителност належащо и може да е контрапродуктивно в смисъл, че може да навреди на способността ни да вземем за пример да доставяме филантропична помощ в Украйна или да се изнесе несъмнено количество зърно от Украйна “, сподели Смит.

Американският посланик добави, че затова Съединени американски щати са по-фокусирани върху работата с сътрудници за стягане на антируските наказания и спомагателни способи за използването им, защото това ще усили натиска върху съветския президент Владимир Путин и неговото държавно управление.

Освен това по-строгите наказания ще попречат на съветската армия за придвижване и създаване на нови благоприятни условия за Москва във войната против Украйна, сподели Смит.

По-рано беше обявено, че Парламентарната асамблея на НАТО призна Русия за терористична държава и в тази връзка прикани за основаването на специфичен Международен арбитражен съд за военна експанзия на Руската федерация. Резолюцията на събранието означи условията за образуване на способи за събиране на репарации от Руската федерация за вредите, породени на Украйна.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън не поддържа концепцията Русия да бъде приета за страна, спонсорираща тероризма. На въпрос на репортери за целесъобразността на сходна стъпка, ръководителят на Белия дом отговори малко: „ не “.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР