Посланикът на САЩ в Китай призова страната да бъде по-честна

...
Посланикът на САЩ в Китай призова страната да бъде по-честна
Коментари Харесай

САЩ призиваха Китай да бъдат по-честни за произхода на COVID-19

Посланикът на Съединени американски щати в Китай прикани страната да бъде " по-честна " по отношение на произхода на COVID-19, съобщи Би Би Си.

Коментарът бе изработен, откакто американски медии оповестиха, че федерална организация е разкрила, че пандемията евентуално е почнала след лабораторен теч в китайския град Ухан.

Китайското Министерство на външните работи отговори, че произходът на световната пандемия е " обвързван с науката и не би трябвало да бъде политизиран ".

Отношенията сред Вашингтон и Пекин са напрегнати, откакто Съединени американски щати смъкнаха хипотетичен шпионски балон по-рано този месец.

Посланик Никълъс Бърнс съобщи на събитие на Американската комерсиална камара в понеделник, че Китай би трябвало да бъде " по-честен за случилото се преди 3 години в Ухан с произхода на Covid рецесията ".

Американски медии оповестиха в неделя за отчет на Министерство на енергетиката е заключил в систематизиран разследващ отчет с " ниска убеденост ", че вирусът инцидентно е изтърван от лаборатория.

Други американски организации са правили разнообразни изводи с друга степен на убеденост за разкритията си. ФБР през 2021 година заключи с " умерена убеденост ", че вирусът е с лабораторен генезис.

Според други изследвания може да се е предал на хората от животни на пазар морски блага и диви животни в Ухан.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР