Посланикът на САЩ в Белград Кайл Скот заяви днес, че

...
Посланикът на САЩ в Белград Кайл Скот заяви днес, че
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Белград: Косово е една от най-големите пречки в отношенията ни със Сърбия

Посланикът на Съединени американски щати в Белград Кайл Скот съобщи през днешния ден, че вижда косовския въпрос като един от най-тежките проблеми и спънки в връзките сред Съединени американски щати и Сърбия, съобщи Танюг.

" Ние признахме без значение Косово. Много хора в Сърбия не са съгласни с това, само че аз съм уверен, че Сърбия не може да одобри цялото население на Косово назад и че албанското население в Косово в никакъв случай няма да бъде част от Сърбия ", сподели Скот пред публицисти в сръбския парламент, където взе участие в интернационална конференция " Сръбско-американските връзки ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Скот добави, че Съединени американски щати поддържат процеса на нормализиране на връзките сред Белград и Прищина, който се води с посредничеството на Европейския съюз.

Той увери, че Съединени американски щати ще бъдат доста дейни в търсенето на решение на косовския въпрос, и изрази очакване, че новото държавно управление на Косово ще анулира 100-процентовите мита за сръбски артикули, които провокираха заледяване на разговора с Белград, с цел да обезпечи условия за продължение на договарянията и постигане до " сложния компромис " сред Сърбия и Косово. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР