Посланикът на САЩ ще се присъедини към заместник министър-председателя по

...
Посланикът на САЩ ще се присъедини към заместник министър-председателя по
Коментари Харесай

Херо Мустафа ще се присъедини към Василев и Николов при посещението им в САЩ

Посланикът на Съединени американски щати ще се причисли към заместител министър-председателя по еврофондовете и министър на финансите и високопоставена делегация от търговски и енергийни специалисти, която ще е на посещаване в Съединените щати в интервала от 14 до 18 февруари.

Българската делегация, в която взе участие и министърът на енергетиката и други представители на българското държавно управление, както и ръководители на предприятия от енергийния бранш, ще организира срещи с високопоставени представители на американското държавно управление, водачи от енергийната промишленост и членове на организации, чиято активност е отдадена на повишение на споделения разцвет на Съединените щати и България.

„ Съединените щати и България си партнират за разширение на опциите за България да получи достъп до съвременни технологии и многообразие от енергийни запаси. Това посещаване акцентира уговорката на администрацията на президента Байдън към енергийната сигурност и резистентност на Европа и за ускорение на световния преход към чиста сила “, сподели дипломат Мустафа.

Делегацията първо ще пътува до Вашингтон за срещи с висши чиновници от Белия дом, Държавния департамент и министерствата на енергетиката и на търговията на Съединени американски щати по въпроси, свързани с енергийната сигурност, възобновимата сила и производството на нуклеарна сила за мирни цели. След това делегацията ще пътува до Питсбърг, щата Пенсилвания, с цел да се срещне с представители на „ Уестингхаус” и да разиска диверсификацията на доставките на нуклеарно гориво в България. По време на престоя си в Питсбърг, делегацията ще посети Института за енергийни нововъведения „ Уилтън И. Скот” към университета „ Карнеги Мелън “, където ще се запознае с най-новите американски начинания и технологии за произвеждане на зелена сила.

След това делегацията ще пътува до щата Тексас за срещи с компании за произвеждане на електрическа енергия, фокусирани върху възобновимата сила и втечнения природен газ (LNG). Срещите в Хюстън и Далас ще оказват помощ на България да изследва благоприятни условия за диверсификация на доставките на газ и да научи повече за евентуално партньорство с американски компании по начинания за зелена сила.

Освен полемиките, свързани с енергетиката, висши американски публични лица и няколко американски компании от международна класа ще се срещнат и с министър Василев, с цел да обсъдят опциите за партньорство и вложения в региона на осведомителните технологии, развиването на инфраструктурата и други взаимни стопански планове.

Посолството благодари на множеството компании, организации и представители на държавното управление, които вземат участие в делегацията. Сред останалите членове на делегацията са представители на „ Булгаргаз”, „ Булгартрансгаз” и АЕЦ „ Козлодуй”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР