Посланикът на САЩ Гордън Сондланд заяви, че Тръмп обвързва среща

...
Посланикът на САЩ Гордън Сондланд заяви, че Тръмп обвързва среща
Коментари Харесай

Сондланд потвърждава договорка на Тръмп със Зеленски, услуга за услуга

Посланикът на Съединени американски щати Гордън Сондланд съобщи, че Тръмп обвързва среща в Белия дом с новия президент на Украйна с готовността му да стартира следствия против съперниците на Тръмп, в това число някогашния вицепрезидент Джо Байдън, оповестява " Политико ".

" Имаше ли " услуга за услуга ", отговорът е " Да ", разяснява Сондланд, който е американски дипломат в Европейския съюз, непосредствен съдружник на Тръмп, в своето встъпително изявление в сряда пред проверяващите за импийчмънт.

Сондланд акцентира, че въпроса е необятно свестен в администрацията на Тръмп, акцентирайки, че висшите чиновници и даже секретарите на кабинета са били наясно с договореностите и се организира по " експлицитното напътствие " на президента .
 Виндман: Тръмп се държа несвоевременно със Зеленски
Виндман: Тръмп се държа несвоевременно със Зеленски

Поредни чувания се организираха през днешния ден

" Всички бяха в примката. Не беше загадка ", изяснява сподели Сондланд и особено представен имейл от 19 юли , заимствуван до настоящия началник на кабинета на Белия дом Мик Мълвейни, министърът на енергетиката Рик Пери, държавния секретар Майк Помпео и " доста висши чиновници . " В този имейл той разкрива, че " одеве е разговарял със Зеленски и е обезпечил ангажимент за " изцяло ясно следствие . "

Шест дни по-късно Тръмп приказва непосредствено със Зеленски и препраща настояването си за следствие на Байдън по време на телефонно позвъняване на 25 юли, което се трансформира в централен фокус на следствието за импийчмънт.

Сондланд изяснява на членовете на Комитета за разузнаване на Камарата в сряда, че " по-късно има вяра ", че помощта за сигурност, която е замразена от Тръмп през лятото - няма да бъде предоставена на Украйна, в случай че страната не се ангажира обществено с провеждането на мечтаните следствия на Тръмп.

Сондланд също разяснява, че е споделил на вицепрезидента Майк Пенс на 1 септември, че е смутен, че забавянето на военната помощ е обвързвано с " въпроса за следствията. "

" Всички разбрахме, че тези предпоставки за диалог в Белия дом и среща в Белия дом, отразяват желанията и условията на президента Тръмп . Исканията на Джулиани бяха чисто " услуга за услуга " за образуване на посещаване в Белия дом за президента Зеленски. Джулиани изиска от Украйна да направи обществено изказване, в което да разгласи следствия на изборите 2016 г./DNC сървъра и Бурисма. "
 Зеленски пред CNN: Всички в Украйна са доста изтощени да слушат за Burisma
Зеленски пред CNN: Всички в Украйна са доста изтощени да слушат за Burisma

Отхвърли изказванията, че е бил подготвен да разгласи следствие против Burisma

Сондланд не се съмнява, че Джулиани " показва желанията на президента на Съединените щати и знаехме, че тези следствия са значими за президента ". Той също по този начин съобщи, че не е желал да работи с Джулиани, само че счита, че това е условие, наложено от Тръмп и ще бъде единственият метод да убедят Тръмп да одобри по-продуктивна позиция по отношение на Украйна.

" Ние нямахме предпочитание да слагаме никакви условия на украинците . Тогава имах вяра, както и в този момент, че мъжете и дамите от Държавния департамент, а не персоналният юрист на президента, би трябвало да поемат отговорност по въпросите за Украйна. "

Сондланд признава, че паметта му " не е съвършена ", добавяйки, че той не си прави постоянно бележки и че Държавният департамент не му е дал достъп до всичките телефонни записи и имейли .

Той добавя, че процесът би бил " по-прозрачен ", в случай че Държавният департамент даде документите .
 Белият дом засекретил телефонен диалог на Пенс със Зеленски
Белият дом засекретил телефонен диалог на Пенс със Зеленски

Адвокат Дженифър Уилямс, консултант на вицепрезидента на Съединени американски щати Майк Пенс, заяви пред Конгреса, че не може да разкрие детайлности

Сондланд свидетелства, че той, напускащият енергийния секретар Рик Пери и някогашният делегат в Украйна Курт Волкер, " са работили с Руди Джулиани по въпросите на Украйна п о експлицитното напътствие на президента на Съединените щати ", оповестява " Бизнес инсайдър ".

Сондланд също се насочи и към някогашния консултант по националната сигурност Джон Болтън в своите показания. Болтън значително се очерта като основна фигура на Белия дом, противопоставяща се на външната политика в сянка, която Сондланд и няколко други съдружници на Тръмп организираха в Украйна.

Сондланд се появи на чуването в сряда с нови текстови известия и имейли , които съгласно него потвърждават, че топ чиновници в Белия дом и Държавния департамент са взели участие в акцията за напън на Тръмп.

Едно от тези имейли е сред Сонланд, Помпео и Лиса Кена , асистент на Държавния департамен. В имейла, изпратен на 22 август, Сондланд написа на Помпео: " Трябва ли да блокираме времето във Варшава за малко, с цел да може Потус да се срещне със Зеленски? "

" Бих помолил Зеленски да го огледа в очите и да му каже, че откакто един път новите правосъдни момчета на Украйна са на място (средата на септември, Зеленски), би трябвало да може да продължи напред обществено и с убеденост по значими за Потус въпроси и за Съединени американски щати ", написа той.

Помпео дава отговор: " Да " .
 Помпео се отдръпва, с цел да се бори за Сената?
Помпео се отдръпва, с цел да се бори за Сената?

Все още няма публично удостоверение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР