Посланикът на Сърбия у нас Желко Йович беше извикан спешно

...
Посланикът на Сърбия у нас Желко Йович беше извикан спешно
Коментари Харесай

Заради антибългарско изказване на професор МВнР привика сръбския посланик

Посланикът на Сърбия у нас Желко Йович беше извикан незабавно в Министерството на външните работи, поради медийната изява на сръбския учител в държавния Белградски университет проф. Драган Симеонувич, който назова българите " зверове, които избиват всичко пред себе си ".

Професор Симеунович преподава политически науки в Правния факултет на университета и е изпълняваш длъжността шеф на държавната Агенция по национална сигурност.

В телевизионно изявление той направи следното изложение:

" Българите са известни със своите зверства, които са направили, където и да стъпят по земята. Германците единствено избиваха, до момента в който българите и тяхната армия се гавреха с жертвите. Те имаха и отряд за изнасилвания. Масово процедура е да набиват децата на байонетите от пушките и да изнасилват дамите пред очите на околните им ".



Преподавателят обръща внимание и на по този начин наречената " българизация ".

" Да не забравяме и българизацията. Те избиваха свещеници и учители в Сърбия и по-късно въвеждаха българско обучение в учебните заведения ".

Според него страната ни продължава да има искания за сръбски територии до Крушевац и упреква Сърбия за осъществен геноцид против българите през Средновековието.

По време на срещата с привикания дипломат на Сърбия през днешния ден, от българска страна е декларирано, че изказванията съставляват ярка демонстрация на език, насаждащ трайна злоба и ненавист против България и българите. Изтъкнато е, че сходни обществени изказвания са изцяло неприемливи и са в прорез с добросъседските връзки и другарството сред двата народа.

България чака съответна реакция на сръбските управляващи и институции, показват още от Министерство на външните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР