Посланикът на Съединените щати в Гърция Джордж Дж. Цунис ще

...
Посланикът на Съединените щати в Гърция Джордж Дж. Цунис ще
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Гърция идва у нас

Посланикът на Съединените щати в Гърция Джордж Дж. Цунис ще посети Молдова на 5-7 декември и България на 11-12 декември 2023 година, с цел да ускори районното енергийно съдействие и инфраструктурната съгласуваност по коридора сред Гърция и Украйна. Целта на тези две  пътувания, както и на трето до Румъния, планувано за началото на 2024 година, е да се насърчи по-устойчиво, проспериращо и несъмнено бъдеще в Югоизточна Европа.

Частният бранш е значим сътрудник в тези старания. Американските компании към този момент влагат милиони долари в енергийния и инфраструктурния бранш на Гърция, наблягайки уговорката на държавното управление на Съединени американски щати да сплоти всички заинтригувани страни в обща цел.

„ Аз съм извънреден оптимист за бъдещето на енергийното съдействие и инфраструктурната съгласуваност в Югоизточна Европа “, сподели дипломат Цунис. „ Това пътешестване е неповторима опция да се ангажираме непосредствено с сътрудници посланици на Съединени американски щати, бизнес водачи и политически фигури в Молдова, България и Румъния. Нашата цел е да задълбочим разбирането си за провокациите, пред които сме изправени, и да проучим нови способи, по които Гърция и нейните съседите могат да продължат взаимно да способстват за бъдещето на Европа. “

Тези визити съставляват на практика метод към дипломацията, като акцентират дейната роля на Съединени американски щати в насърчаването на устойчивото енергийно развиване, енергийната сигурност и нарасналата съгласуваност в района. „ Регионът е на кръстопът във връзка с  енергийната промяна и Съединените щати са горди да бъдат основен сътрудник в това пътешестване “, добави посланикът. „ Заедно можем да изградим по-устойчиво, несъмнено и проспериращо бъдеще за Югоизточна Европа и отвън нея. Съединени американски щати остават ангажирани да поддържат начинания, които предизвикват по-чисти енергийни източници, усъвършенстват комерсиалните връзки и връзките в региона на сигурността и предизвикват икономическия напредък в Югоизточна Европа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР