Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова предупреди официалните

...
Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова предупреди официалните
Коментари Харесай

Митрофанова с предупреждение какво следва, ако България даде оръжие на Украйна

Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова предизвести формалните български управляващи: " Доставките на оръжия (включително от руски произход) и бойни муниции за украинските националисти надали ще добави оптимизма за двустранния разговор, който към този момент така и така е влошен ". " Министерството на защитата на Русия предизвестява луди глави, замаяни от антируската агитация, че заличаване на задгранични наемници, идващи в Украйна, ще се продължи ", добави още тя по време на своя спонтанен " брифинг " във фейсбук страницата на посолството, каквито започва неотдавна и даде обещание да станат обичайни.

Ето и цялото изказване на Митрофанова:

" Добър ден. Започваме седмичния брифинг на Посолството на Русия в България.

За обстановката в Украйна

Продължава специфичната военна интервенция на Въоръжените сили на Руската Федерация по демилитаризацията и денацификацията на незаконния киевски режим, който в продължение на осем години води война против популацията на Донецката и Луганската Народни Републики. След идването на националистите на власт в Украйна се организираше пълноцената огромна готова и ръководена от западните експерти акция за всеобщата украинизация на популацията, ориентирана, на първо място, против рускоговорещите жители на страната. Дискриминиращата политика на Киев накара носителите на съветския език и просвета да скриват убежденията си поради опасността от наказателно гонене. Днес неонацистите не престават дейностите, ориентирани към цялостно или отчасти заличаване на рускоговорещото население, в действителност, геноцид.

На 14 март Въоръжените сили на Украйна нанесоха по центъра на Донецк удар с потребление на касетъчни бойни муниции, неразрешени от интернационалното право. Ракетата беше свалена от силите на Противовъздушна отбрана, с помощта на което се получи да се изгбегнат пагубни жертви. Въпреки това, 21 души са починали, 28 души са съществено ранени, в това число деца, дами и възрастни. Съжаляваме, че западните медии заобиколиха тази покруса, редки известие започваха с думите " съгласно непотвърдени данни на Министерството на защитата на Русия ". Този едностранен метод на медиите, за жалост, се ползва от дълго време.

При това обявата на италианския вестник " La Stampa " показва фотографията със починалите след обстрела в Донецк като фотография от Киев, което е образец на необикновен цинизъм.

На 13 март с високоточно оръжие беше нанесен удар против военните обекти на Водоснабдителна система на Украйна, където се подготвяха за присъединяване в боевете против Русия задгранични наемници. В резултат бяха премахнати към 180 главорези, както и огромна партида на оръжие. Министерството на защитата на Русия предизвестява луди глави, замаяни от антируската агитация, че заличаване на задгранични наемници, идващи в Украйна, ще се продължи.

Бих желала да предупредя формалните български управляващи, че доставките на оръжия (включително от руски произход) и бойни муниции за украинските националисти надали ще добави оптимизма за двустранния разговор, който към този момент така и така е влошен.

На 16 март бойците на батальона " Азов " са взривили постройката на трагичния спектакъл в Мариупол. Неонацистите са задържали заложници в долните етажи на постройката, горните ги използваха като огневи точки. При това съветската авиация не изпълняваше задания, свързани с удари по наземните цели в град Мариупол, постройката на театъра в никакъв случай не се разглеждаше като цел. Опитите да се упрекна Русия в този удар е усърдно готова провокация.

Към въпроса за нуклеарната сигурност

Престъпният киевски режим и националистите към този момент нееднократно се опитваха да нанесат вреди на нуклеарните обекти в Украйна. Тези дейности при цялостна поддръжка от страна на Съединени американски щати и НАТО заплашват освен Русия, само че и цялата европейска сигурност. Атаките против личните си нуклеарни обекти стават в действителност " визитна картичка " на украинските националисти. Остава опасност от измама по отношение на пробния реактор в Харков, където, съгласно информацията на разузнаването на Русия, се е правил опит за основаване на " мръсно нуклеарно оръжие ".

Към въпроса за доставките на съветския газ в България.

Във връзка с засягащите българското общество въпроси, свързани с доставките на съветското гориво в страната, бихме желали да подчертаем, че Русия постоянно е била благонадежден поръчител на енергетическата сигурност от международно равнище. Ние високо ценим това добро име, въпреки че сме подготвени за съществено опълчване в енергийната сфера. Засега доставките на енергоносители в България се правят непрестанно и в цялостен размер.

За двустранните връзки

В подтекста на провежданата от Водоснабдителна система на Русия специфична интервенция в Украйна обособени представители на локалния хайлайф прокарват тезата за нуждата да се разграничи съветският народ от Президента на Руската Федерация Владимир Путин. Тази " нова " теза на западната агитация е добре позната още от интервала на Великата Отечествена война. Фашистките агресори безрезултатно тиражираха сходни неща на окупираните територии за да деморализират популацията и го подбуден към съдействие. Да припомня, че на президентските избори, състояли се на 18 март 2018 година, 76,69% от гласувалите избраха за държавен глава Владимир Путин. Днес поддръжката на Президента надвишава 70%, и този индикатор на доверието на съветските жители продължава да се усилва на фона на натиска върху Русия от страна на груповия Запад. Благодаря за вниманието. ", приключи изказването си във Facebook дипломат Елеонора Митрофанова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР