Посланикът на Русия в Полша - Сергей Андреев, заяви, че

...
Посланикът на Русия в Полша - Сергей Андреев, заяви, че
Коментари Харесай

Полша блокира сметките на руското посолство, Словакия мести мисията си в Ужгород

Посланикът на Русия в Полша - Сергей Андреев, съобщи, че Варшава е блокирала банковите сметки на съветската дипломатическа задача под претекст за " финансиране на тероризма ", заяви Газета.ру.

Посланикът посочи, че сметките изначало са били блокирани от финансовото министерство на Полша в края на февруари, след което е последвало решение на полската прокуратура на съображение на това, че може да има пране на пари, предопределени за финансиране на тероризъм, сподели посланикът в ефира на Първи канал.

Дипломатът добави, че сходни обвинявания са неуместни и са " вопиющо нарушаване " на Виенската спогодба за дипломатическите връзки. На същата спогодба се базира преди ден и съветската посланичка у нас Елеонора Митрофанова във връзка обстоятелството, че съгласно дипломатическите правила служители не могат да разясняват изявления на посланици.

Междувременно пък Словакия реши да реалокира посолството си в Украйна от столицата Киев в Ужггород, заяви външният министър на страната Иван Корчок, представен от Aktuality. Ужгород се намира на границата на Словакия с Украйна., а там към този момент работи заместник-посланикът на страната. " Считаме това за значима крачка за помощ към Украйна ", сподели той и добави, че по този метод дипломатическата работа " ще оказва помощ на място, на границата ". Словашкият дипломат Марек Шафин ще замине за Ужгород на 24 март, а към него ще се причислят и останалите чиновници в посолството, които по-рано бяха евакуирани от Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР