Посланикът на Русия в Полша не се яви днес в

...
Посланикът на Русия в Полша не се яви днес в
Коментари Харесай

След като беше призован: Руският посланик не се появи в МВнР на Полша

Посланикът на Русия в Полша не се яви през днешния ден в Министерството на външните работи във Варшава, макар че беше свикан да го направи поради съветската ракета, която навлезе в полското въздушно пространство в неделя, съобщи Sky News, представена от " Фокус ".

Според съветската страна дипломат Сергей Андреев не се е явил, защото полската страна не е показала нито едно доказателство за изказванията си.

Полша изиска пояснение от Москва, откакто една от нейните ракети навлезе за малко в полското въздушно пространство по време на огромното ракетно нахлуване против Украйна в ранните часове на 24 март.

Министърът на защитата Владислав Косиняк-Камиш съобщи, че въздушното пространство е било нарушено на към 2 км, до момента в който Русия е насочвала ударите си към украинския граничен регион Лвов.

Заместник-министърът на външните работи на Полша съобщи, че Варшава е възнамерявала да връчи протестна нота на съветския дипломат Сергей Андреев, той обаче не се е явил в министерството през днешния ден, откакто е бил свикан.

Дипломатическата нота ще бъде изпратена по различен метод, са декларирали от външното министерство.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР