Посланикът на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко информира днес президента

...
Посланикът на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко информира днес президента
Коментари Харесай

Руският посланик в Белград е информирал президента на Сърбия за официалната отмяна на посещението на Сергей Лавров


Посланикът на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко осведоми през днешния ден президента на Сърбия Александър Вучич, че визитата на съветския външен министър Сергей Лавров е анулирано публично, оповестява вестник " Новости ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5833
На среща с президента през днешния ден Боцан-Харченко е дал на Вучич документи, която удостоверява, че България, Северна Македония и Черна гора са забранили прелитането на самолета на Лавров, написа още " Новости ".

След срещата Вучич сподели, че Боцан-Харченко му е съобщил аргументите за анулацията на визитата, само че той ще ги каже на обществеността в обръщението си довечера в 19.30 часа локално време (20.30 българско).

Високопоставен чиновник на съветското външно министерство заяви тази нощ, че България, Северна Македония и Черна гора са отказали да пропуснат самолета на съветския външен министър през своето въздушно пространство до Белград.

В отговор на въпрос по тази причина ли е анулирано визитата на Лавров, дипломатът отговори: " Нашата дипломация още не е овладяла способността за телепортация ", добавя " Новости ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР