Посланикът на Русия у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова направи

...
Посланикът на Русия у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова направи
Коментари Харесай

Посланик Митрофанова със знаково предупреждение: България не е мишена за Русия, но може да се превърнем такава, ако тук бъдат разположени стратегически оръжия на НАТО

Посланикът на Русия у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова направи извънреден коментар за ескалацията на напрежението и информациите, че страната се готви да нападне Украйна.

„ Прекият въпрос е обвързван с нервността, която се нагнетява в медиите, че Русия е събрала сили и по секрети пътеки се промъква към Украйна. Украинският президент към този момент сподели, че не вижда никаква опасност, секретарят на съвета по сигурността на счита, че няма заплаха. Но все пак Съединени американски щати и Англия, на първо място НАТО, интензивно въоръжават Украйна, предават смъртоносно оръжие - нещо, което е извънредно небезопасно за в бъдеще”, изясни тя пред Нова телевизия.
свързани новини159910на 21.11.20215367на 30.10.2021
По думите на Митрофанова някой се пробва да предизвика, в случай че не война, то някакви военни дейности, след което може да има „ доста съществени санкции”.

„ Русия счита за неприемлива даже мисълта за война с Украйна. Бих желала да обясня на жителите на България, че не става въпрос въобще за Украйна. Става въпрос за построяването на европейска система за сигурност. се употребява като претекст за напъване на ситуацията и в случай че разгледате историята – и вие, и европейците отлично знаете, че и Грузия бяха една алена линия за съветската федерация, след която последва този отговор”, разяснява още тя.

„ Важно е да се сложи главният въпрос – защо ни е на нас Украйна? За какво ни би трябвало да стартираме война против Украйна? Какъв е смисълът? Какви задания ще решим с тази война? Никакви задания не решаваме. е наш комшия. Ние би трябвало да живеем спокойно с тях. Какво може да стане съгласно мен през днешния ден? Може да стане някаква провокация. Провокация във връзка с Донецка и Луганска република”, добави Митрофанова.

„ Ние сме против участието на във неприятелски на Русия блок. Затова - това е една проява на мощ, с цел да се успокоят тези, които биха желали да предизвикат нещо в Украйна”, безапелационна е тя.

„ Аз желая да поясня какво значи това връщане към границите от 1997 година Не става въпрос страните, които са влезнали в след 97-а година да излязат от НАТО. Става дума за извеждането на военните контингенти, бази и стратегическите оръжия на територията, лимитирана от 97-ма година. Не става въпрос за България въобще, тъй като в този момент няма нито бази, нито стратегически настъпателни оръжия”, уточни съветският дипломат у нас.

И добави: „ Румъния ненапълно е наранена от това безспорно, по тази причина става въпрос само за това, а не България да напусне или Румъния да напусне НАТО, несъмнено това е ваше суверенно право и това право апропо е записано в хартата – всяка страна има правото да избира алианса за гарантиране на сигурността ѝ”.

На въпрос по какъв начин ще разяснява систематичните обвинявания, че през хибридни канали, политически партии, лобисти и техните финансови ползи на процедура Русия упражнява своето въздействие и осъществя своите цели и планове в България Митрофанова съобщи: " Бих споделила следното - аз съм дипломат тук от съвсем година. Мога да ви кажа, че на процедура не съм се срещала с вашите политически партии. В България има едно въздействие - нашата взаимна история. Това са основните лобисти, това е основният инфлуенсър в нашите връзки тук - тъй като тази история не може да бъде изхвърлена. Тя е на всички места. 880 паметника, 670 на руско-турската война, 170 от интервала на Великата отечествена война. И ми се коства, че ние по някакъв метода, в случай че не на генетично равнище, само че доста надълбоко сме свързани... Никога в Русия нито един човек не би споделил, че България е наш зложелател. Затова считам, че би трябвало да се придържаме към тази доста положителна психическа настройка на българите към руснаците и назад. А останалото се взема решение на масата за договаряния - с чаша положително вино ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР