Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова посети и се

...
Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова посети и се
Коментари Харесай

Митрофанова от Шипка: Тук е символът на бойното братство между руските войници и българските опълченци

Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова посети и се поклони пред Паметника на свободата на връх Шипка, съобщи Евроком. 

" По мотив 145 години от окончанието на Руско-турската Освободителна война, вследствие на която България още веднъж стана независима страна, Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова, краткотрайно изпълняващият служба дипломат на Република Беларус в България Никита Лешуков, сътрудници на посолствата на Русия и Беларус в България, деца от учебното заведение към Посолството се качиха на връх Шипка и поставиха цветя на Паметника на свободата ", оповестиха във Facebook профила на съветското посолство.

От името на посолството беше положен венец, а децата оставиха червени карамфили.

" Шипка се трансформира в знак на силата на духа, на бойното приятелство сред съветските бойци и българските опълченци. Тук, на този връх, се взема решение изходът от войната. Тук след петвековното иго възкръсва самостоятелна България. Вечна памет на героите, с кръвта си платили свободата на българския народ, надалеч от Родината си поставили своите кости с цел да проправят път на днешните генерации ", написа още в поста на посолството на Русия.

И предходната година дипломат Митрофанова не участва на формалните празнувания на Националния празник на България, а посети паметника ден по-рано.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР