Посланикът на Република Косово у нас Н. Пр. г-н Хаджи

...
Посланикът на Република Косово у нас Н. Пр. г-н Хаджи
Коментари Харесай

Посланикът на Косово Н. Пр. г-н Хаджи Байрактари стана почетен председател на Косовско-българската търговска камара

Посланикът на Република Косово у нас Н. Пр. господин Хаджи Байрактари бе публично показан пред членовете на на гала в Централния боен клуб в София. Съгласно устава на Камарата той по право стана и неин почетен ръководител.

В словото си към присъстващите членове и посетители на събитието, Н. Пр. господин Байрактари показа:

„ Щастлив съм, че съм част от тази организация. Ще работя в посока да има повече бизнес за Косово и България “.

Официален документ за участие в Камарата получи и  - първата компания от Република Косово, включила се към Камарата.
 Hotech Balkans получи от Камарата документ за участие.

 е един от водачите на пазара за профилиран хотелиерски програмен продукт. Изпълнителният шеф на компанията, господин Арменд Мехметай показа, че за тях това е голямо самопризнание, а участието им в Камарата е единствено началото на развиването на бизнеса сред двете страни.

Членовете на Камарата и гостите представители на над 15 български и косовски бизнес общности бяха участници в спорен панел на тематика: " Пазарна обстановка и капиталов климат в Република Косово ". Панелист беше господин Ардиан Спахиу, консултант по регулациите на Американската комерсиална камара в Косово. В презентацията си господин Спахиу показа информация за опциите и провокациите във връзка с вложенията и развиването на бизнеса в Република Косово в посоки: храни и продоволствена сигурност, текстил, енергетика, туризъм, осведомителни технологии и обучение, като акцентира поръчката на Република Косово да стане районен хъб за вложения на Балканите, свободна икономическа зона и не на последно място – да се причисли към огромното европейско семейство.
 Председателят на УС на Камарата господин Томислав Цолов и посланика на Косово господин Хаджи Байрактари.

В заключителната част на срещата, господин Томислав Цолов, ръководител на УС на Косовско-българската комерсиална камара, съобщи:

„ Нашата Камара, въпреки и млада, интензивно ще работи, с цел да поддържа и предизвиква бизнеса и вложенията сред нашите две страни, с ясния ангажимент дружно да реализираме общите цели. "

Заинтересованите компании могат да се свързват с КБТК през формалният уебсайт:, на e-mail:  или тел.: + 359 (2) 9814190.
За Косовско-българска комерсиална камара е организация, която предизвиква и подкрепя търговията и икономическите взаимоотношения сред представителите на българската и косовската бизнес общественост. Тя има за цел да поддържа обмяната на хрумвания, опит и благоприятни условия, както и да сътвори благоприятни условия за по-тясно съдействие сред двата района.Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР