Посланикът на Република Корея в България Н. Пр. Джонгин Бе

...
Посланикът на Република Корея в България Н. Пр. Джонгин Бе
Коментари Харесай

Кметът на Банско Ст. Баненски прие посланика на Република Корея Джонгин Бе


Посланикът на Република Корея в България Н. Пр. Джонгин Бе направи неофициална аудиенция в Банско през почивните дни при започване на месеца. По време на визитата си той бе признат от кмета на община Банско Стойчо Баненски.
На срещата бяха разисквани опциите за съдействие и разширение на връзките сред двете страни в региона на културата и туризма. Кметът на Банско уточни целите в развиването на Банско като целогодишна туристическа дестинация и капиталовите предпоставки на региона.

Интересът към България е огромен, показа Н. Пр. Бе Джонгин, само че рестриктивните мерки по време на пандемията мощно са повлияли върху броя на туристите, посещаващи нашата страна. Посланикът на Република Корея изрази своето удивление от естествените дадености и усещанията си за туристическия капацитет на региона, значими детайли от който са културно-историческото завещание на Банско и наличието на Национален парк „ Пирин “ в листата на обектите към Конвенцията за запазване на международното естествено и културно завещание в ЮНЕСКО.

Васил Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР