Посланикът на Полша в България Негово превъзходителство д-р Мачей Шимански

...
Посланикът на Полша в България Негово превъзходителство д-р Мачей Шимански
Коментари Харесай

Посланикът на Полша откри в Хасково фото изложба

Посланикът на Полша в България Негово превъзходителство доктор Мачей Шимански показа в хасковския Младежки център авторската си фотографска галерия „ Птиците в България през очите на един поляк “.

Първият посланик на Полша у нас бе посрещнат от кмета на общината Станислав Дечев и заместникът му Мария Вълчева.

Експозицията, подредена във фоайето на Младежкия център, ще остане и през идващите седмици. Гостуването й в Хасково е посредством и на джаз-музиканта Димитър Русев – Мутата, който към този момент 20 години работи по планове с Полския културен център в България.

Изложбата показа фотографът от Хасково Славян Костов. Той акцентира, че „ снимането на птици е извънредно комплицирана област във фотографията, доста прочувствена и не постоянно удовлетворяваща. “ Фотографът би трябвало да има голям шанс, с цел да направи невероятна фотография на птици или да жертва своето време, нерви и умения, с цел да победи своя хвъркат воин “, уточни още той.

Кметът на Хасково Станислав Дечев съобщи: „ Впечатлен съм освен от Вашите фотографски умения. Това, което същински ме впечатлява, е просветителната задача, с която сте се заел. Защото Вие освен снимате птици в разнообразни краища на България, а организирате просветителни работилници, където учите децата ни да пазят природата и да ценят живота. “

Полският първи посланик в България показа, че е идвал в Хасково, само че единствено с цел да снима птици. „ След тази галерия се надявам, че ще пристигам тук по-често и че ще намеря все по-красиви птици за своите фотоси “, сподели доктор Шимански.

Пред десетки деца и възпитаници, фенове фотографи и орнитолози дипломат Мачей Шимански показа с презентация своя опит в снимането на птици в разнообразни кътчета на света и показва оборудването, с което прави забележителните си фрагменти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР