Посланикът на Москва във Вашингтон Анатолий Антонов обяви днес, че

...
Посланикът на Москва във Вашингтон Анатолий Антонов обяви днес, че
Коментари Харесай

Москва ще разкрие изборни секции в САЩ за президентските си избори

Посланикът на Москва във Вашингтон Анатолий Антонов разгласи през днешния ден, че за президентските избори в Русия през март ще бъдат разкрити изборни секции в три съветски дипломатически и консулски представителства, съобщи Франс прес.

Съобщението идва в миг, в който връзките сред двете страни са на най-ниското си равнище след края на Студената война, като повода за това е спорът в Украйна.

Русия, на която са наложени доста наказания от страна на западните страни, към момента не е оповестила дали счита да разкрива секции в европейски страни, които е оповестила за „ вражески “. Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова сподели предходната седмица, че решението ще бъде взето до края на януари, откакто съветската страна се убеди в сигурността на изборния развой. Решението ще засегне милиони руснаци, които напуснаха страната след началото на офанзивата в Украйна през февруари 2022г. и се заселиха в други страни, огромна част от тях членки на Европейския съюз, разяснява Агенция Франс Прес.

Изборите за президент на Русия са планувани за 17 март, като президентът Владимир Путин към този момент разгласи, че ще се кандидатира за пети мандат, с което престоят му в Кремъл ще продължи до 78-та му годишнина през 2030 година Преизбирането му е съвсем несъмнено в страна, в която всяка действителна съпротива към този момент беше задушена.

„ В Съединени американски щати предвиждаме три секции – в посолството ни във Вашингтон и в консулските служби в Ню Йорк и Хюстън “, сподели през днешния ден в изявление, оповестено на уеб страницата на посолството, съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР