Посланикът на Монголия Лхагвасурен Саянаа посети Разград и завода за

...
Посланикът на Монголия Лхагвасурен Саянаа посети Разград и завода за
Коментари Харесай

Посланикът на Монголия посети Биовет на Кирил Домусчиев

Посланикът на Монголия Лхагвасурен Саянаа посети Разград и завода за медикаменти на милиардера Кирил Домусчиев, оповестяват от пресцентъра на регионалната администрация.

Обсъждане на опциите за експорт на лекарствени артикули за хуманната и ветеринарната медицина и ваксини за животни, създавани в разградски фармацевтични предприятия за Монголия, беше акцентът на диалозите при вчерашната ѝ среща с Областния шеф доктор Деян Димитров.

В нея участваха също заместител регионалният шеф Драгомир Златев и заместник-кметът на община Разград Добрин Добрев, написа Българска телеграфна агенция.

Лхагвасурен Саянаа изясни, че отглеждането на животни е най-важният източник на занаят в Монголия, заради което е налице огромна нужда от импорт на ветеринарни медикаменти и ваксини за животни.

Областният шеф показа фармацевтичните предприятия в града и изрази убеденост, че срещата може да сложи начало на бизнес съдействие сред монголски и разградски компании.

Д-р Димитров презентира и други структуроопределящи производства в региона. Освен опциите за търговско-икономическия продан бяха разисквани хрумвания за определяне на съдействието в сфери от съвместен интерес, като туризма и културата.

Зам.-кметът Добрин Добрев показа стопански профил на община Разград. Той срещна дипломат Саянаа с обичайния Панаир на киселото мляко и Фестивал на националните обичаи и художествени занаяти.

Посланикът на Монголия уточни, че ще се свърже с Министерството на земеделието и храните в Монголия, с цел да изследва опциите за присъединяване на монголски производители на мляко и млечни артикули в ревюто. Тя изясни, че млякото е доста известен артикул в страната. Използва се мляко от седем разнообразни типа животни.

Саянаа напомни, че в Монголия се употребява кирилицата и това е единствено едно от нещата, които свързват двете ни страни. Тя съобщи, че това е единствено началото на визитите ѝ в област Разград.

Д-р Димитров подари на посланика плакет със Златен пегас, като ѝ описа за богатото културно-историческо завещание в региона.

Работната среща беше последвана от посещаване в индустриалната база на „ Биовет “ АД – клон Разград на Кирил Домусчиев. Изпълнителният шеф на фармацевтичната компания Теменуга Газдова показа високотехнологичното произвеждане на посланика на азиатската страна. Обсъдени бяха благоприятни условия за комерсиално съдействие.

Работното посещаване приключи с посещаване на футболната среща сред ПФК „ Лудогорец 1945 “ и Славия на стадион „ Хювефарма Арена “, допълват от регионалната администрация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР