Посланикът на Кралство Мароко в България Н.Пр. г-жа Закия Ел

...
Посланикът на Кралство Мароко в България Н.Пр. г-жа Закия Ел
Коментари Харесай

ЦСКА-София запозна посланика на Мароко с историята на ЦСКА

Посланикът на Кралство Мароко в България Н.Пр. госпожа Закия Ел Мидауи посети музея на спортната популярност на ЦСКА на стадион " Българска войска " и остана извънредно впечатлена от стотиците титли, които съумя да прегледа, осведоми клубният уебсайт на ЦСКА-София.

Интересът на посланика да посети " Армията " е бил провокиран от обстоятелството, че ЦСКА е печелил шампионат в Мароко преди години.

През август 1967 година отборът гостува в африканската страна особено за Купата на Мохамед V и печели трофея след триумф с 1:0 във финала против локалния ФАР Рабат на стадиона в Казабланка. На 1/2-финалите ЦСКА побеждава Валенсия с 2:0.

Директорът на музея Александър Манов описа на гостите от Мароко за шампионата. На срещата участваха спортният шеф на ЦСКА-София Пламен Марков, както и именитият голмайстор Димитър Якимов, който отбелязва попадението във финалния дуел.

Н.Пр. госпожа Закия Ел Мидауи беше поласкана от наличието на алените митове и даде обещание, че ще се свърже с ФАР Рабат с молба да изпратят фотоси от шампионата, които да бъдат изложени в музея, се споделя още в информацията.

Ел Мидауи остана сюрпризирана от обстоятелството, че в ЦСКА е играл марокански футболист - Мурад Хидиуед, който носеше алената фланелка през сезон 2005/06 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР