Посланикът на Китай в САЩ Цин Ган посочи, че пътуването

...
Посланикът на Китай в САЩ Цин Ган посочи, че пътуването
Коментари Харесай

Китай: Байдън е одобрил визитата на Пелоси

Посланикът на Китай в Съединени американски щати Цин Ган уточни, че пътуването на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси е било глобено от президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Порталът Axios написа, че по време на конференция за западни медии във Вашингтон " Цин Ган отхвърли концепцията, че Байдън, който обществено съобщи, че американските военни считат визитата на Пелоси за " неприятна концепция ", не е глобил визитата на Пелоси ".

" Той твърди, че администрацията се е " съгласила " с пътуването и че Конгресът " не е самостоятелен, неконтролиран клон на държавното управление съгласно интернационалното право ", се споделя в отчет на Axios, чийто сътрудник е участвал на събитието.
 Китай наложи наказания на Нанси Пелоси и приключи съдействието със Съединени американски щати в доста сфери Обновена
Китай наложи наказания на Нанси Пелоси и приключи съдействието със Съединени американски щати в доста сфери

Ограниченията засягат доста сфери, в това число климата и интернационалната престъпност

Във встъпителните си думи посланикът съобщи, че Пелоси е направила визитата в Тайван " макар мощната опозиция от страна на Китай и многократните договаряния, със съдействието и единодушието на държавното управление на Съединени американски щати ". Това е съществено нарушаване на правилото за обединен Китай , на суверенитета на Китай, интервенция във вътрешните му работи и " сериозна опасност за мира и стабилността в Тайванския пролив ".

" Оказва се, че това е цялостна политическа провокация и фарс ", акцентира Цин Ган.

Дипломатът предизвести, че Китай ще преглежда по-нататъшните продажби на оръжие от Съединени американски щати, формалните визити в Тайван или военноморската активност наоколо до острова като провокации, които ще дестабилизират в допълнение връзките сред двете страни и ще попречат на напредъка по други въпроси, а Пекин ще бъде " заставен да реагира ".
 Пелоси в Япония разисква мира в Тайванския проток
Пелоси в Япония разисква мира в Тайванския проток

Ключова аудиенция

Цин Ган съобщи, че в случай че Вашингтон не прояви " въздържаност " след визитата на Пелоси, ще възникне " нов кръг от напрежение ", което в последна сметка ще направи неосъществим разговора по въпроси като изменението на климата и нуклеарната сигурност.

Пелоси посети Тайван на 2-3 август тази година. Това провокира мощно отрицателна реакция от страна на Пекин, който видя в визитата нарушаване на териториалната целокупност и суверенитета на Китай, както и на правилата на определяне на дипломатически връзки сред страните .
 The Washington Post: Щетите от неразумната аудиенция на Пелоси в Тайван би трябвало да бъдат лимитирани
The Washington Post: Щетите от неразумната аудиенция на Пелоси в Тайван би трябвало да бъдат лимитирани

Има опасения за дейностите на Пекин в дълготраен проект

В отговор на визитата на Пелоси Китай организира поредност от военни учения с бойни стрелби и изстрелване на ракети в шест региона към Тайван.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР