Посланикът на ЕС в Република Северна Македония Дейвид Гиър отхвърли

...
Посланикът на ЕС в Република Северна Македония Дейвид Гиър отхвърли
Коментари Харесай

Сравниха условията на България към РСМ с тези на Русия към Украйна

Посланикът на Европейски Съюз в Република Северна Македония Дейвид Гиър отхвърли през днешния ден съпоставяне на връзките сред Русия и Украйна с връзките сред България и Северна Македония, съобщи МИА.

На взаимна конференция с френския дипломат Сирил Бомгартнер представителят на Европейски Съюз разяснява въпрос на публицист, сравняващ изискванията, които съветският президент Владимир Путин слага на Украйна с тези, които България слага на Северна Македония в историческия подтекст на определянето на нациите. Гиър сподели, че Европейски Съюз напълно отхвърля това съпоставяне сред двете обстановки, които съгласно него са изцяло разнообразни.

" Действията на Русия са наказани от Общото заседание на Организация на обединените нации и това са две разнообразни обстановки. Изцяло отхвърлям правенето на паралели сред връзките на Русия и Украйна с връзките сред България и Северна Македония. В Украйна има бомбардирани градове от съветската войска, има нахлуване върху суверенна страна, чиято територия е сложена под въпрос ", сподели Гиър.

Посланикът на Европейски Съюз посочи, че в двустранните връзки сред Скопие и София има няколко противоречиви тематики, само че, както сподели той, България беше първата страна, която призна независимостта на Северна Македония и продължава да поддържа нейната целокупност и суверенитет.

" (България) беше първата, която поддържа участието й в НАТО. През последните няколко дни видяхме, че в отговор на Европейския механизъм за гражданска отбрана България също по този начин спомага за евакуацията на македонски жители от Украйна ", добави Гиър.

Френският дипломат в този подтекст акцентира, че сегашната обстановка демонстрира още по-ясно, в сравнение с в предишното, че сме изправени пред конфликт на модели и на полезности - европейският модел е за неизползване на мощ.

Полетите по линията София-Скопие-София се възобновяват от 26 март, оповестиха и цените

Полетите по постоянната линия София-Скопие-София се възобновяват от 26 март, заяви Министерството на превоза. Те ще са два пъти седмично - в събота и понеделник.

Проверка в уеб страницата на самолетната компания, която ще извършва полетите, демонстрира, че цената на билет от София до Скопие на 26 март е 57, 87 лева единствено със 7 кг ръчен багаж. С прибавяне на чекиран багаж, опазване на място и други благоприятни условия цената на билета може да доближи 143,53 лева

От Скопие до София на 28 март цената единствено с ръчен багаж е 70,50 лева, а с спомагателните благоприятни условия доближава 156, 16 ст.

Часът на политане в двете направления е 6 сутринта, а продължителността на полета е към 30 минути.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР