Посланикът на добра воля за SOS Детски селища България от

...
Посланикът на добра воля за SOS Детски селища България от
Коментари Харесай

Картина за 10 000 лева от колекцията на Краси Балъков на търг за SOS Детски селища

Посланикът на благосклонност за SOS Детски селища България от 1996 година - футболната легенда Красимир Балъков, дава скъпа картина от персоналната си сбирка за благотворителния търг, който ще се организира по време на церемонията за Десетото юбилейно издание на Наградите за първокласно строителство.

Гала-вечерта, която ще отличи водачите в строителния отрасъл, ще се организира на 30 септември в балната зала на 5-звездния хотел Маринела и ще приключи с благотворителен търг с картини на остарели майстори, оповестява ВИП Комюникейшън.

Сметката за акцията " Строителните Оскари в поддръжка на " SOS Детски селища България " към този момент събира дарения - BG48RZBB91551000365058 , а общо набраните средства ще бъдат оповестени по време на събитието.

Картината с висока колекционерска стойност на майстора на шедьоври Димитър Киров (1935-2008) „ Параклис “ е с цена от 10 хиляди лв.. Тя е подписана от създателя и е датирана от 1997 година
 Димитър Киров (Де Киро) е един от най-популярните модерни художници. Роден е на 20 май 1935 година в Истанбул, Турция. През 1959 година приключва Художествената Академия в София – компетентност „ Монументална и декоративна живопис “ при проф. Георги Богданов. Творбите му са най-вече в региона живописта и монументалното изкуство – стенна живопис (фрески, секо), мозайка, сграфито.
Димитър Киров е основател на концепцията за бъдещия изложбен център за модерно изкуство, който да показва творбите на актуалните художници.

Участието на Краси Балъков в акцията не е инцидентно - към този момент 25 години той подарява за SOS Детски селища България. А по време на 50-ия си празник той направи и гостите си съпричастни с благородната идея - бяха събрани и дарени над 17 хиляди лв..

„ Чувството за задоволство и благополучие, когато работиш със SOS Детски селища България, е необикновено. Доказателството за триумфа на плана на Херман Гмайнер са всички тези български деца, които в този момент са осъществени, съумели младежи “, споделя Краси Балъков.

„ Щастливите моменти, които съм изпитал като част от тима на SOS Детски селища, са основанието ми да прикани всеки, който може, да стане SOS другар “, добавя той.

Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която дава директна грижа за деца в риск, като се стреми да обезпечи цялостен с любов дом за всяко дете. Сдружението е част от огромното интернационално семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 1 000 000 деца в 134 страни по света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР