Посланикът на Дания Н. Пр. Йес Нилсен посети РусеПосланикът на

...
Посланикът на Дания Н. Пр. Йес Нилсен посети РусеПосланикът на
Коментари Харесай

Посланикът на Дания се срещна с кмета Пенчо Милков

Посланикът на Дания Н. Пр. Йес Нилсен посети Русе

Посланикът на кралство Дания Н. Пр. Йес Нилсен бе посрещнат през днешния ден от кмета на Община РусеПенчо Милков и заместител – кмета Златомира Стефанова, като част от опознавателната обиколка на дипломата из страната. Той се срещна с работата на локалното управление по редица въпроси за развиването на общината.

Кметът Милков показа на Н. Пр. Нилсен своята политика на бистрота на ръководството и въвеждането на антикорупционни ограничения. Сред тях са протичането на публичните поръчки напълно в електронна среда, обезпечаването на достъп на жителите до деловодната система на администрацията, чести анкети и публични разисквания.

„ Впечатляващо е по какъв начин хиляди русенски жители и компании се включиха в даването на оферти за правенето на един от най-важните документи за локалната власт – Плана за интегрирано развиване на Община Русе 2021 – 2027 “, сподели кметът. Според него техните хрумвания ще повлияят позитивно за развиването на общината в идващите години.

Седмичният доклад за активността на Община Русе мощно впечатли Н. Пр. Нилсен, като той даде обещание да приложи тази добра процедура.

Зеленият преход и пионерството на Русе с плана за въвеждането на инфраструктура за произвеждане на водород също бяха тематика на срещата. Инициативата планува създаването на 20 рейса и кораб-тласкач, задвижвани от водород, и е взаимна активност на Община Русе, Общински превоз Русе АД, Русенския университет "Ангел Кънчев ", "Параходство Българско речно корабоплаване " АД, Асоциацията на дунавските общини "Дунав ", Българската асоциация за водород, горивни кафези и предпазване на сила и Българската академия на науките.

Първият посланик на кралство Дания описа за екологичната политика на своята страна и така наречен „ Национална атомна тактика “ (Power-to-X). Парламентът на северната страна е отделил 1,25 милиарда датски крони (161 млн.евро) за „ преобразуването “ на електричеството в газове или течни синтетични горива. Стратегията планува стимулиране на производството и потреблението на зелен водород в тези браншове, където е мъчно да се обезпечи понижаване на излъчванията благодарение на други технологии. Става въпрос за корабоплаването, авиацията, тежкия авто превоз и индустрията.

Посланик Нилсен показа, че се радва да бъде посетител на Малката Виена и на драго сърце ще посети родната къща на нобеловия лауреат за литература Елиас Канети, който прекарва детските си години в Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР