Посланикът на България в САЩ Георги Панайотов заяви, че българските

...
Посланикът на България в САЩ Георги Панайотов заяви, че българските
Коментари Харесай

Посланик ни в САЩ Георги Панайотов: Българските изтребители Ф-16 вече са на поточната линия

Посланикът на България в Съединени американски щати Георги Панайотов съобщи, че българските изтребители Ф-16 към този момент са на поточната линия, имало и фотоси, само че те щели да бъдат публикувани, когато се получи единодушие от компанията - производител.

 

" Българската страна беше осведомена, че Съединени американски щати преглеждат опцията за включване на нови български жители в световния лист „ Магнитски “. Но Съединени американски щати в никакъв случай не казвали кои биха могли да бъдат тези жители, нито по кое време ще разгласят включването им в листата ", каза дипломат Георги Панайотов в ефира на „ Офанзива с Любо Огнянов “ по NOVA NEWS.

Той уточни, че последствията за включените в листата ще бъдат следните: „ Ще бъде натрапен запор на имуществото им и финансовите активи на територията на Съединени американски щати. Ще им бъде неразрешено да получават имущество и да имат финансови активи. Също по този начин, всички финансови институции, които по един или различен метод има взаимоотношения с тези лица – и физическите и юридическите – ще бъдат глобени. "

Той разяснява и изказването на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, в което се споделя, че „ корупцията, осъществявана от глобените лица е отражение на систематичен модел за персонално обогатяване за сметка на българския народ. " Посланикът съобщи, че в изказването няма заостреност, тъй като битката против корупцията е високо изравен приоритет на администрацията в Съединени американски щати. Той уточни, че тази тактика не визира единствено чужбина, само че и Съединените американски щати. Панайотов подсети за самодейността на Байдън за подсилване на демокрацията по света.

Посланикът уточни, че нуклеарната енергетика е стратегическа област. Той добави, че когато една страна си сътрудничи с Русия в тази област, в Съединени американски щати „ светва алената лампа “.

Във връзка с връзките сред Съединени американски щати и Китай Панайотов уточни, че в тактиката на Съединени американски щати е записано, че Китай е единствената страна в света, която освен има упоритост да промени международния ред в своя изгода, само че и сполучливо построява благоприятни условия за реализиране на тази цел. Той добави, че Русия е посочена като страна, която има упоритост, само че няма благоприятни условия.

Панайотов разяснява и механизма за експорт и доставка на оръжия.

  

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР