Посланието Пиши, когато стигнеш е достигнало до повече от 300

...
Посланието Пиши, когато стигнеш е достигнало до повече от 300
Коментари Харесай

Посланието „Пиши, когато стигнеш“ стигна до повече от 300 000 души

Посланието " Пиши, когато стигнеш " е достигнало до повече от 300 000 души в границите на месец, оповестиха от държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " (ДАБДП).

Краткият информативен клип бе предаван през декември преди всяка прожекция, в над 30 киносалона в страната . Видеото образно демонстрира какви са заплахите от потребление на мобилен телефон, до момента в който се кара.

Инициативата се осъществя в партньорство с Асоциацията на българските киносалони, а към нея се причислиха и кино веригите " Синема сити ", " Синегранд " и " Кинополис ". От 4 декември 2019 година до 2 януари 2020 година видеото е излъчено над 10 хиляди пъти на огромния екран.

Видеото на ДАБДП с дълготрайност 20 секунди подчертава на следствията, в случай че водач отдели единствено няколко секунди вниманието си от пътя, с цел да отговори на значимо за него известие по телефона си. В това можеха да се убедят и феновете в киносалоните в Благоевград, Бургас, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Карлово, Кърджали, Ловеч,Плевен, Пловдив, Сандански, Сапарева баня, София, Търговище и Ямбол.

По данни на Министерство на вътрешните работи, всяка четвърта тежка злополука у нас е единствено с едно транспортно средство (т.нар. самокатострофирали). При тях са починали 193 души и са ранени 2010 индивида през 2018 година Експертите по пътна сигурност са безапелационни, че огромна част от тях са претърпели случай, поради похищение на вниманието. Най-голям фактор за това е мобилният телефон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР