Посланието на президента на Беларус Александър Лукашенко беше изслушано с

...
Посланието на президента на Беларус Александър Лукашенко беше изслушано с
Коментари Харесай

Лукашенко посочи всички странности на войната: Путин му насрочи среща

Посланието на президента на Беларус Александър Лукашенко беше изслушано с внимание освен в Минск, само че и в Москва. Беларуският водач реши да поддържа всички едновременно: той заплаши Запада с нуклеарно оръжие и в това време изиска преустановяване на огъня в Украйна.

Трудно е да се каже какво чакаха политиците в Русия и Европа от посланието на беларуския президент. Най-вероятно болшинството не очакваше нищо изключително, като се изключи че смяташе, че при тези условия Александър Лукашенко не може без да изрази цялостна поддръжка за политиката на Русия и признателност за разполагането на нуклеарни оръжия на територията на Беларус - т.е. обезпечена сигурност на страната против западната експанзия.

Александър Лукашенко, в миналото " последният деспот на Европа ", още веднъж съумя да изненада. Той направи такава тирада, че в този момент ще я разискват дълго, казвайки " а това какво беше? ", " какво в действителност имаше поради? " и " той не мисли ли, че в действителност е допустимо? "

Нито мир, нито война

Лукашенко ненадейно предложи своя лична форма на спокойно споразумяване на Украйна. Още повече, че другарят Троцки, прочут като популярен оратор, който преди време изиска завършек на Първата международна война по формулата „ нито мир, нито война, само че разпуснете армията “, би подскочил от злоба на адския тиган. Ето какво измисли Лукашенко: неотложно преустановяване на огъня и възбрана за придвижване на войски и доставка на оръжие и муниции.

Това необикновено предложение (как съгласно него може да бъде осъществено е изцяло неразбираемо) Лукашенко придружи с редица изказвания, някои от които наподобяват рационални. По-специално той сподели, че Русия ще има цялостното право да употребява оръжие, в случай че Западът още веднъж се опита да мами, както е правил преди.

Ако Западът още веднъж употребява това време за машинация, тогава Русия ще бъде задължена да употребява цялата мощност на армията - както обеднен уран, по този начин и обогатен уран. Военните ще схванат.

Тоест, Лукашенко счита за вярно да употребява всяко оръжие, в това число нуклеарно, за отбрана на Русия и Беларус. Той даже акцентира, че самият той е подсилил договарянията с Владимир Путин за връщането на нуклеарните оръжия в Беларус. Но за какво е належащо да се дава опция на Запада да мами по време на мирните договаряния, за какво е належащо преустановяване на огъня?

Очевидно самият Лукашенко не е измислил изцяло по какъв начин да аргументира гениалната си концепция. За протичащото се на фронтовете на СВО той приказва по следния метод:

Когато украинците си мислят, че ще победят, това е нелепост. Невъзможно е да се победи нуклеарна мощ! Ако съветското управление разбере, че обстановката заплашва разпадането на Русия, ще бъде употребявано най-страшното оръжие. Това не може да се допусне. Но третото е рисково - хората, които не схващат защо се борят, ще се договорят за линията на прикосновение. Давам ви вътрешна информация - към този момент стартира. Командири на роти, командири на взводове, командири на батальони стартират да договарят. Стига се до обстоятелството, че те оповестяват на руснаците, че на следващия ден ще бъде нанесен удар на този сектор. Руснаците си отиват. Ударът е нанесен - те се връщат.

Как да разбираме този откъс? Освен в случай че не е изказване, в действителност, в духа на другаря Троцки, ненапразно беше упоменат: нещо за побратимяването на бойците от воюващите армии. Ако това изказване беше направено от жител на Русия, би си коствало да бъде упрекнат в дискредитиране на армията и да бъде изправен пред съда.

По отношение на президента на Беларус евентуално е належащо да се ползват някакви механизми на най-високо държавно равнище. Например, приканване към въздържаност в речите и по-добро обсъждане на същите тези речи.

Защото до момента той има набор от несъгласия: могъщата Русия и мощната Беларус по някаква причина се нуждаят в Украйна даже не от „ непристоен мир “, а от неправдоподобно помирение. Освен това договарянията за последното, съгласно Лукашенко, би трябвало да стартират " без предварителни условия ".

Неволно ще се съгласите с острия коментар в неизвестен телеграм канал:

Нека бъдем почтени, кой приема на съществено изказванията на Лукашенко, с изключение на самият Лукашенко?

Не единствено Троцки, само че и Черномирдин

Въпреки това, съществено или несериозно, не е допустимо да слушаме беларуския президент без интерес. През цялото време си опонира – само че го прави извънредно красноречиво.

Златоуст от време на време се издига до равнището на самия Виктор Черномирдин. Ето по какъв начин, да вземем за пример, той приказва за личните си политически вероятности.

Не си мислете, че се впивам в този стол с нокти. Но мнозина " там " желаят Лукашенко да го няма, а откакто го желаят, значи би трябвало да направя противоположното. Това е моят принцип.

И иди разбери, какво дава обещание той: да си тръгне скоро, в никакъв случай да не си потегля или нещо друго. Той ще реши съгласно събитията, само че към този момент вие си се тормозете.

Или той също се изрече доста ясно за обстановката в Грузия:

Грузия лежи, проснала се и не помръдва, извинете за националния диалект. Защо да я нападаш? Те се опасяват, че в бъдеще ще се откъсне.

Картината е ярка, от думите му е изцяло невероятно да се разбере какво в действителност се случва в Грузия, само че евентуално това не е належащо, с цел да се схване речта на президента на Беларус.

Вероятно въобще не би трябвало да се приема като тирада на общественик. И е належащо - като произведение на изкуството, или нещо такова. Неразбираемо, само че величествено.

Жалко, че е невероятно да го възприемем по този метод: въпреки всичко не става въпрос за нещо нереално, а за война.

Какво от това?

Кремъл чу изказването на Лукашенко с предложение за оповестяване на помирение в Украйна, само че нищо не се трансформира за Руската федерация, спецоперацията продължава - последва формалната реакция на Москва. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков също сподели, че " е несвоевременно да се съпоставят двете групи хрумвания за спокойно споразумяване на Украйна, препоръчани от Си Дзинпин и Лукашенко ".

От това излиза наяве, че в случай че някой е предположил, че Лукашенко е направил своето изумително изявление съгласно съветското управление, то този някой е сбъркал. Лукашенко не съгласува нищо с никого, той още веднъж реши да играе своя лична игра. Демонстрира " миротворчески " желания, очевидно единствено с цел да притегли вниманието върху себе си.

Колко завоюва от това, времето ще покаже - само че има съмнение, че по-скоро не е спечелил, а е изгубил. Начело на съюзната страна Русия се нуждае не от водач, който предлага подправени хрумвания, а от човек, който е подготвен да окаже действителна поддръжка. Така че е допустимо в напълно близко бъдеще да чуем от Александър Григорович, че не е бил свестен напълно вярно. И във всеки случай никой не спря борбата, следвайки неговите думи, тъй че нищо извънредно не се случи.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР