Посланието към Западните Балкани е ясно - да направят всичко

...
Посланието към Западните Балкани е ясно - да направят всичко
Коментари Харесай

Вархеи: Западните Балкани трябва да направят всичко за върховенството на закона

Посланието към Западните Балкани е ясно - да създадат всичко за върховенството на закона. Само по този начин ще има и добър капиталов климат. Тази година би трябвало да промени метода, по който ние правим разширението, съобщи еврокомисарят по разширението Оливер Вархеи, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Ние би трябвало да интегрираме стопански Западните Балкани още преди да се причислят, с цел да улесним процеса по интеграция по-късно. Новите членове от Балканите и други райони ще допринесат за Европейски Съюз и съдействието в областта на сигурността и разпространението на сферата на сигурността и разпространението на европейската обществена система ”, съобщи още Вархеи и посочи, че Балканите стават район, който притегля от ден на ден вложения. “В географско отношение те са добре ситуирани, само че им липсват основополагащи характерности за развиване, както в Западна Европа, във връзка с инфраструктурата и основно пътните връзки. Има пропуснати благоприятни условия и изгоди ”, акцентира еврокомисарят.

“Русия провокира проблеми в три страни в района, които желаят разцвет в техните страни посредством участието в Европейски Съюз ”, съобщи още Вархеи и продължи:

“Ние пропуснахме повече от 5 години. Имахме Европейска комисия, която задържа разширението и това се отрази. Времената обаче се трансформираха и в този момент държавите-членки имат ясна вероятност и знаят, че е в техен интерес интеграцията на от ден на ден страни в съюза ”, акцентира още Оливер Вархеи и посочи, че дневният ред на срещите на върха включват този развой.

“Стратегията стартира с консолидираното на прилежащите ни страни и би трябвало да се пригодим към новата действителност.

Нека работим за реализирането на тази тактика ”, прикани още той.

“Свидетели сме на исторически дефицити, по част от които няма никакъв прогрес. Трябва да осигурим по - добра съгласуваност, цифрова стопанска система и директни вложения, с цел да се откриват нови работни места. Европейски Съюз би трябвало да вземе всички решения, огромни или дребни, за разширението в посока Западните Балкани ”, добави още Оливер Вархеи.

Еврокомисарят посочи, че би трябвало да сме подготвени за дръзки политически решения и това е общо за всички страни.

“Хората би трябвало да видят разликата. Например инфраструктурният железопътен план Белград-Ниш е на стойност 2,6 милиарда евро вложения. Това ще остане в съзнанието на поколенията ”, акцентира още той.

“Моят метод е, че би трябвало да сме на терен и да изпълняваме обещанията, макар конкуренцията на страни като Китай. Важни браншове са енергетиката, климата, по които се подхващат значими стъпки.

Оформя се нов метод. Трябва да интегрираме стопански Западните Балкани още преди да се причислят, с цел да улесним процеса по интеграция по-късно. Ключът е, че ние си научихме урока – да си свършим работата авансово.

Имаме положителни образци като Албания и промяната в правосъдната система, само че в общ проект пътят е дълъг и има доста проблеми за решение ”, разяснява още Вархеи.

“Борбата с корупцията и проведената престъпност, както и върховенството на закона, са съществени детайли от всеки един капиталов климат ”, добави еврокомисарят по въпросите на разширение Оливер Вархеи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР