Посланието и на двете страни по време на срещата на

...
Посланието и на двете страни по време на срещата на
Коментари Харесай

М. Мехмед: Срещата във Варна беше рестарт на отношенията между ЕС и Турция

Посланието и на двете страни по време на срещата на върха Европейски Съюз – Турция продължение на разговора. Среща беше рестарт на връзките сред Европейски Съюз и Турция на най-високо ниво, сподели в „ Преди всички “ анализаторът Мехмед Мехмед.

„ Тази среща беше на първо място нормализиране и започване на разговор сред двете страни. Желанието и на двете страни е да се реализира въобще някакъв разговор, който в следствие да бъде доразвит, с цел да се възстановяват нещата и може би да се реализиран резултатите и политиките, които са били преди 2010 година. “

Според анализатора Любомир Стефанов срещата е била значима с това, че въобще двете страни се събраха и разговаряха на една маса.

„ Това, което нощес видяхме беше първият опит за проветряване на връзките и по тази причина бяха най-удачно в подтекста поставени хората, които съставляват институциите на Европейски Съюз, в това число нашият министър-председател като хазаин. Освен това България е една от дребното страни, която си приказва що – годе обикновено с Турция, тъй че удобното стичане на събитията беше употребявано, с цел да се види какво може да стане. Оттук нататък ще забележим към този момент дали Германия, Австрия, Франция, Холандия ще поемат този звук “.

Лидерите от срещата във Варна обаче си потеглиха неудовлетворени, тъй като нямаха достатъчното време за диалози, сподели още Стефанов.

„ Срещата имаше за цел да се рестартират връзките, да се стартира да се приказва, защото се натрупаха извънредно доста неща, които меко казано опънаха връзките. Срещата завеща някаква карта на по-регулярни средства, защото без връзка насъбраните проблеми от единствено себе си няма по какъв начин да се разрешат. Ако сега не успеем да се оправим с това - да смекчим тона или изобщо да има някакъв звук, който да е отзивчив, а не конфротационен, Турция от ден на ден и повече ще се изолира от Европейски Съюз и оттова нататък в най-близкото бъдеще, то не е толкоз надалеч, виждаме от ден на ден и повече проблеми “.

Според Мехмед Мехмед желанието на Ердоган, с изключение на нормализиране на връзките с Европейски Съюз, цели и да притегли турските гласоподаватели за президентските избори през 2019 година.

В звуковия файл можете да чуете изявление на Силвия Великова с Мехмед Мехмед и Любомир Стефанов. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР