Посланичката на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд сподели вчера в

...
Посланичката на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд сподели вчера в
Коментари Харесай

САЩ: Русия няма място в Съвета за сигурност на ООН

Посланичката на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд показа през вчерашния ден в изявление за Франс прес, че Русия " не би трябвало да бъде " непрекъсната членка на Съвета за сигурност на международната организация.

„ Русия е непрекъснат член на Съвета за сигурност. Тя не би трябвало да е подобен поради това, което прави в Украйна, само че Уставът на Организация на обединените нации не дава опция за смяна на нейния статус на непрекъснат член “, сподели Линда Томас-Грийнфийлд, разговаряла с Агенция Франс Прес от Коста Рика, където взе присъединяване във конгрес за демокрацията.

Утре следва Русия да поеме за един месец управлението на изпълнителния орган на Организация на обединените нации като правоприемник на Мозамбик.

Американската посланичка посочи, че чака от Русия да се държи " професионално " като ръководител, само че изрази и подозрения, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Очакваме също те да търсят и комфортни случаи да развиват акцията си за дезинформация против Украйна, Съединени американски щати и всички наши съдружници. При всеки случай ще споделяме своето безпокойствие във връзка дейностите на Русия ", добави тя, като подсети, че Вашингтон жигосва военните закононарушения и нарушаванията на човешките права, осъществявани от тях в Украйна.

Линда Томас-Грийнфийлд акцентира, че Съединени американски щати ще опишат пред целия свят " какво прави Русия и какви са последствията от дейностите ѝ против Украйна ".

Във връзка с дипломатическата борба сред Китай и Тайван в блян да засилят дипломатическите си връзки с Латинска Америка тя увери, че Вашингтон почита политиката за " един Китай ", водена от Пекин, който счита самостоятелния остров за част от своята територия. Дипломатката обаче уточни, че Съединени американски щати и Тайван са свързани в " крепко партньорство " и поддържат правата на хората с тайвански паспорти.

Линда Томас-Грийнфийлд приказва също за обществената, икономическа и политическа рецесия в Хаити и опцията за интернационална интервенция, упомената тези дни от шефа на европейската дипломация Жозеп Борел.

Много сме загрижени за Хаити. През последните месеци ситуацията се утежни ", сподели тя и призна, че води полемики за метода да се провежда интернационална мощ, чийто източник да не е Организация на обединените нации.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР