Поскъпването трябва да влезе в сила от 1 януари 2023

...
Поскъпването трябва да влезе в сила от 1 януари 2023
Коментари Харесай

ВиК - Русе предлага поскъпване на цената на водата с 56 стотинки на кубик

Поскъпването би трябвало да влезе в действие от 1 януари 2023 година

КЕВР разисква предложенията на 14 ВиК оператори за повишение на цената на водата от първи януари. Сред тях е водоснабдителното сдружение в Русе, предава. Очакванията са там водата да нарастне с 56 стотинки.

В момента за кубик вода русенци заплащат 3,85 лв. с Данък добавена стойност като цената включва снабдяване, отклоняване и филтриране. Очакваната обновена последна цена ще 4,41 лв. за кубик.

Кремена Митева устоя тричленно семейство. За последния месец е платила 45 лв. за вода и споделя, че след покачването мъчно ще се оправят с разноските.

Очакваното покачване е още едно тестване за фамилните бюджети и на младите фамилии, и на пенсионерите. За да се оправят финансово, Даниела Тимова и брачният партньор ѝ ще си наложат разнообразни ограничавания.

" Ще се опитваме да икономисваме от това, което можем. Загасяме лампите, по-малко вода, ще гледаме да затваряме незабавно чешмите. Лошото е, че имаме едно село лятно време и се чудим дали ще успеем идващото лято да гледаме зеленчуци за лични потребности ", показва Даниела.

От ВиК - Русе изясняват, че главната причина за желаното нарастване на услугата е скъпият ток. Над 40% от разноските на сдружението отиват за заплащане на електрическата енергия, защото водата се доставя до потребителя посредством изпомпване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР