Поскъпването на визите за руски граждани вреди на туризма у

...
Поскъпването на визите за руски граждани вреди на туризма у
Коментари Харесай

Поскъпването на визите за руснаци вреди на туризма

Поскъпването на визите за съветски жители вреди на туризма у нас. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Илин Димитров пред Нова нюз. Над 60 000 съветски жители са посетили България през последните месеци. " Това са най-вече притежатели на парцели в страната ни. Те минават през Истанбул и са подготвени да заплащат доста съществени суми единствено и единствено да посетят България. Докато не се стабилизират нещата и не забележим ясна посока, съветският пазар ще бъде на доста ниски равнища. Сега по разпореждане на Европейски Съюз преференцията за визата е анулирана и вместо за 35 евро те ще я получават за 80 евро, колкото е общоприетата цена за виза. Моето мнение е, че ние би трябвало да следваме политика, коята облекчава пътуванията, която отстранява рестриктивните мерки, вместо да ги сътворяваме. Поскъпването на визите от 35 на 80 евро е тъкмо ограничаващо деяние. Това е решение, което е взела Европейска комисия. Ние не можем да го разясняваме. Но аз бих споделил, че това би навредило на нашия туризъм ", съобщи министърът.
Очаквахме летният сезон да бъде доста по-слаб, сподели Димитров. В плановете през март на летищата във Варна и Бургас, които поемат главния поток от туристи, бяха заложени доста по-ниски индикатори. Според последните данни прогнозите са надминати със 70%, разяснява министърът.
По думите му има спад от към 17% по отношение на 2019 година " Успяхме да наваксаме много по-голям спад. Той беше от към 25 на 100. Надявам се с към момента хубавото време по Черноморието да успеем до края на септември да имаме едно хубаво лято ", сподели той. " Отдаваме по-добрия от предстоящото сезон на една по-агресивна реклама. На едно усмиряване на пазарите, откакто всички се успокоиха, че военните дейности в Украйна, които започнаха тъкмо по това време, няма да се пренесат отвън границите на Киев. Туристите се научиха да живеят с КОВИД-19 и започнаха да пътуват ", сподели министърът.
Димитръв разяснява и въпроса с настаняването на бежанци от Украйна в хотели по Черноморието за зимния сезон. " Това би било неверно решение. Представете си " Слънчев бряг " цялостен с бежанци, където няма учебни заведения и детски градини, които да посещават децата им. В първата вълна пристигаха по 50 рейса с бежанци и трябваше да се подхващат незабавни ограничения. Но в този момент това би било неверно решение. В хотели и държавни бази все още са настанени 19 563 души. Плащането на нощувките им е с европейски средства, а не с пари от държавния ни бюджет ", съобщи той. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР