Поскъпването на цените в енергетиката - ток, газ, парно и

...
Поскъпването на цените в енергетиката - ток, газ, парно и
Коментари Харесай

Повишението на енергийните цени увеличи трицифрено търсенето на скутери и пелети

Поскъпването на цените в енергетиката - ток, газ, парно и горива, ускори търсенето на други възможности от потребителите за отопление и напредване. Това се вижда и в данните на онлайн платформата за продажба на използвани и нови артикули OLX.

Компанията регистрира " сензационно повишаване " на търсенето на електрическите скутери и пелети за отопление от нейните консуматори.

Пелетите се подреждат преди всичко по търсене през юли, а през юни търсенето е повишено с 564% по отношение на същия месец на миналата година. То е най-високо е в градовете София, Варна и Пловдив.

Високо е търсенето и на дърва за огрев. От платформата регистрират растеж от 535% по отношение на май 2021, като във връзка с цената е записано повишаване от 60%.

Платформата записва нарастване от 287% в междинната цена на пелетите и дървата за отопление, по отношение на същия интервал през 2021.

Отбелязан е и забележителен растеж от 736% през юни 2022 година в търсенето на скутери от 50 кубика в съпоставяне със същия месец преди година, като най-голям брой търсения са регистрирани в София, Враца и Габрово.

Заедно с тях нараснал интерес се следи и при електрическите тротинетки и скутери, надлежно 150% и 62%, основно в огромните градове.

" Смятаме, че главните фактори за тези трендове се откриват в непрекъснато покачващите се цени на горивата и природния газ. Високите цени принуждават хората да търсят различни способи за превоз. Това е и повода електрическите тротинетки и нискокубиковите скутери да са измежду най-търсените артикули. Несигурната конюнктура също е и причина запасяването с материали за огрев. Наблюдаваме обаче наклонност за повишаване и в техните цени ", разяснява Павлин Даскалов, който дава отговор за маркетингови интервенции в OLX, представен в прессъобщение на компанията.

Платформата има активност в над 40 страни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР