Поскъпването на цената на тока и газа продължава да вдига

...
Поскъпването на цената на тока и газа продължава да вдига
Коментари Харесай

Земеделец от Пловдивско:  Няма как да продаваме домати и краставици на по-малко от 5 лева цена на едро

Поскъпването на цената на тока и газа продължава да подвига цените и на плодовете и зеленчуците. В една от най-големите оранжерии в южна България, която е в Пловдивско се отопляват на дърва и природен газ. В първия случай повишаването е със 150%, а във втория с 400%, разяснява притежателя на оранжерията.

Очаква се първата годишна продукция от краставици да бъде до няколко седмици, като производителят разяснява, че продукцията ще се продава за към 5 лв. на едро, което значи, че до крайният консуматор ще доближава за не по-малко от 6.50 – 7 лв..

„ При нас не идва съвсем нищо и не ни остава облага, ние единствено се разплащаме с другите компании “, съобщи той пред Нова телевизия.

Според него държавната помощ сега е извънредно незадоволителна. При доматите също би трябвало да има покачване, като той предвижда още веднъж цена от 5 лв. на едро.

Очаква се тази година да има повишаване и на лютеницата. Според локални производители от Куртово Конаре, цената ще е най-малко с към 1-1.50 повече, защото с изключение на зеленчуците са поскъпнали и олиото, захарта, солата и даже бурканите и техните капачки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР