Поскъпването на цената на газа ще доведе до поскъпването на

...
Поскъпването на цената на газа ще доведе до поскъпването на
Коментари Харесай

Министър Донев с важна информация за добавките от 120 лева към пенсиите

Поскъпването на цената на газа ще докара до повишаването на цените на стоките, които имат директна връзка и се създават с помощта на синьото гориво. Няма механизми, с които да се поддържат и управляват цените, които се дефинират от пазара. Държавата не би трябвало да се намесва при такива положения, в случай че няма в действителност някакво шоково отражение върху потребителите. За да се намеси страната, би трябвало да има и работещ парламент. Наместа на страната ще изкриви и конкурентната среда. Това нарастване на цените го има в цяла Европа и в целия свят, не е единствено в България. Тези процеси са свързани.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия служебният обществен министър Гълъб Донев във връзка повишаването на газа с 36%.

" Държавата несъмнено ще търси съответните ограничения и механизми примерно за цената на парното. Енергийните помощи към този момент се изплащат в цялостния им размер за целия отоплителен сезон. Ръстът на инфлацията към момента не е толкоз висок, колкото нарастват приходите на пенсионерите примерно. Техните приходи порастват с към 14-15%, а инфлацията пораства все още с 2-3% и не може да изяде приходите на хората ", разкри още той.

" Миналата седмица обсъдихме продължаването на икономическите Коронавирус ограничения до края на годината. За идната година към момента няма европейска обща мярка и би трябвало да изчакаме. Тези ограничения ще работят до края на годината. Така е в целия Европейски съюз. Добавките от 120 лв. към пенсиите на всички пенсионери не е обвързана с общата рамка на Европейски Съюз. Това е национално решение и тези добавки се изплащат към пенсиите на безусловно всички пенисонери. Тази мярка също е до края на годината. Така реши Народното събрание. За мен предлагането за актуализация на пенсиите, което бе направено от служебния кабинет, бе най-хубаво. Колкото по-дълго участваме в обезпечаването и с колкото по-големи суми участваме, толкоз по-голяма пенсия ще получаваме след време ", безапелационен бе общественият министър.

" Честността на изборите е обезпечена от закона. Конституцията ясно споделя какви права има едно длъжностен кабинет. Служебното държавно управление е равно отдалечени от всички претенденти на изборите. Най-важното е да има висока изборна интензивност на 14 ноември, с цел да имаме един внушителен парламент и президент ", приключи Гълъб Донев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР