Поскъпването на тока е неизбежно, заявиха eксперти в студиото на

...
Поскъпването на тока е неизбежно, заявиха eксперти в студиото на
Коментари Харесай

Поскъпването на тока - неизбежно. Но, бедните няма да пострадат

Поскъпването на тока е неизбежно, обявиха eксперти в студиото на Българска национална телевизия.

" Цените на тока би трябвало да се покачат, с цел да не се обрича на банкрут българската енергетика, само че повишаването няма да е фрапантно тази година. " разясниха проф. Атанас Тасев и Явор Куюмджиев по повод искането на трите енергоразпределителни сдружения за фрапантно повишение на нощните цени.

Двамата енергийни специалисти считат, че цените на тока не трябва да се задържат изкуствено, защото това усилва рисковете за енергийните сдружения от банкрут. Те предлагат цените да бъдат освободени, като страната стартира да подкрепя хората, които не могат да си заплащат сметките.

" Бедните няма да пострадат, тъй като те употребяват по-малка сила. От ниските цени се облаготелстват междинната класа и богатите ", сподели проф. Атанас Тасев. " Българската енергетика е недофинансирана. Цената на тока не дава отговор на пазарните стойности и в случай че продължава това, в средносрочен проект всички предприятия в българската енергетика са на ръба на банкрута ", добави и Явор Куюмджиев.

И двамата са на мнение, че поради идните европейски и локални избори тази година, повишаването на електрическата енергия тази година няма да е по-високо от инфлационните равнища.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР