Поскъпването на такса смет от 30 на над 200 лева

...
Поскъпването на такса смет от 30 на над 200 лева
Коментари Харесай

ВИП-ове на бунт срещу такса смет от 30 на 200 лева

Поскъпването на такса боклук от 30 на над 200 лв. ядоса ВИП-овете, които живеят в тузарски комплекс в пернишкото село Кладница, научи HotArena.

Инициативата е на кмета на миньорския град Станислав Владимиров, съгласно който е неприемливо жителите да заплащат по 150-200 лв. на година, в това време налогът в близките села да е в пъти по-малък. Според Владимиров в дребните обитаеми места даже се изхвърля повече боклук, в сравнение с в Перник, и по тази причина нарастването е разумно.

В Кладница, където живеят актрисата Яна Маринова, телевизионното семейство Даниел и Алекс Петканови, доближени на Слави Трифонов - сценаристът Иво Сиромахов и Евгени Димитров-Маестрото, Камен Донев и редица още известни персони, не одобряват повишаването на такса боклук. Според локалните поданици сметоизвозването не е качествено и не се прави задоволително постоянно, което е повода постоянно да се образуват камари с отпадъци, написа " България Днес ".

Сиромахов е един от дребното хора, които считат, че сумата в действителност е доста ниска и би трябвало да бъде увеличена, а спомагателните пари надали съществено ще ощетят фамилните бюджети. Но болшинството са на мнение, че не е редно да има повишаване по време на пандемия, и то няколко пъти нагоре. Недоволство има и в прилежащите Рударци и Драгичево.

Кладница нашумя при започване на годината, когато се оказа, че в селото няма воден режим, до момента в който в Перник чешмите потичаха единствено в избрани часове. От селото отвърнаха, че се зареждат с вода от Витоша, а не от пресъхналия язовир " Студена " и не виждат причина да им бъдат налагани ограничавания.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР