Поскъпването на стоки и услуги не отказва потребителите да отделят

...
Поскъпването на стоки и услуги не отказва потребителите да отделят
Коментари Харесай

Дори със свит бюджет потребителите не се отказват от пътувания

Поскъпването на артикули и услуги не отхвърля потребителите да отделят средства за пътувания и занимания, сочи проучване* изпълнено от Sapio Research по поръчка на Paysafe. Тазгодишното издание на отчета на компанията демонстрира, че 51% от потребителите световно към момента дават приоритет на разноските в тези области пред други персонални разходи.

„ Изгубени в транзакциите “ демонстрира, че заниманията са от първостепенно значение за потребителите - без значение дали става въпрос за това къде желаят да похарчат мъчно извоюваните си пари или по какъв начин заплащат за съществени артикули “, разяснява Иван Петров, SVP Consumer Technology.

Въпреки това съобразяването с бюджета остава преди всичко, и то в изискванията на икономическа рецесия. В България 39% от респондентите споделят, че биха се отказали от някои покупки заради по-строги ограничавания на харчовете. За съпоставяне, в Обединеното Кралство това биха създали 48% от потребителите, в Германия - 36%, в Австрия - 34%, а в Италия - 40%.

Над две трети от интервюираните българи избират да вършат покупки по време на сезонни разпродажби или понижения, като да вземем за пример „ Черен петък “ (67%).Същото е съотношението при потребителите в Англия (67%) и Италия (67%), а пък в Австрия и Германия, надлежно - 65% и 62%.
Ще заменят ли мобилните портфейли физическите?
В световен мащаб, 55% от интервюираните считат, че мобилните портфейли като Apple Pay и Гугъл Pay ще заменят изцяло дебитните и кредитните карти през идващите 10 години. На същото мнение са и 53% от българите, които не се тормозят да излизат от вкъщи си без физически портфейл.

Въпреки това дебитните карти остават най-популярния способ за заплащане. В България 60% от респондентите употребяват дебитна карта при поръчка на храна за у дома, 62% заплащат с карта настаняване в хотел, а 58% купуват билети за далечни пътувания или резервират почивка. За посочените услуги едвам 6-7%  от българите употребяват цифрови портфейли, което е покрай световното желание сред 7-10%.

*​Проучването е извършено от Sapio Research по поръчка на Paysafe през април 2023 година измежду 14 515 консуматори от Англия, Съединени американски щати, Канада, Германия, Австрия, България, Италия, Перу, Чили и Бразилия, Мексико, Колумбия, Аржентина и Еквадор и наблюдава настройките на респондентите към разнообразни способи на разплащане. 1000 от респондентите са от България.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР