Поскъпването на жилища в София се забавя и вече се

...
Поскъпването на жилища в София се забавя и вече се
Коментари Харесай

Забавя се поскъпването на имотите в София

Поскъпването на жилища в София се забавя и към този момент се следи стабилизиране на цените в този сегмент. Това означават от една от огромните организации за недвижими парцели Bulgarian Properties.

Твърдението им идва на фона на предизвестието от Европейската комисия за нов заможен балон у нас. В последния си отчет за страните с несъразмерни макроикономически несъответствия през предходната седмица комисията означи, че пазарът на недвижими парцели у нас е обезпокоително надценен, като цените порастват с най-ускорените темпове през последните две години, написа в. " Сега ".

" През третото тримесечие междинната цена на жилищата резервира достигнатите през второто тримесечие стойности и не се следи изменение. Към момента пазарът е в баланс и се радва на отлични условия за сделки на парцели, със устойчиво търсене и разполагаем избор от ново строителство ", твърди Полина Стойкова, изпълнителен шеф на Bulgarian Properties.

От имотната компания регистрират 14% растеж на цените на жилищата през третото тримесечие на 2017 година в съпоставяне със същия интервал на предходната. Средната цена на квадратен метър в София е към 1000 евро/кв. м. Скорошни данни на Евростат демонстрираха, че цените на жилищата са скочили с 12% за 2016 година и с по над 8% за първото и второто тримесечие на тази година.

Въпреки растежа на цените българите се трансформират в главен покупател на ваканционни парцели в страната. Делът на тези, които са сключили договорка за сходен парцел тази година, е 35%, с което съвсем се изравнява делът на съветските купувачи - 36%. Това демонстрира анализът на Greenlife Development, показан предходната седмица. Любопитен факт е, че 11% от купувачите са жители на Израел, като масираното нахлуване на вложители от тази страна се случва за първи път.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР