Поскъпването на хляба с 20-30 стотинки е нереалистично, коментира по

...
Поскъпването на хляба с 20-30 стотинки е нереалистично, коментира по
Коментари Харесай

Порожанов подкрепи идеята на БСП за 5% ДДС за хляба

Поскъпването на хляба с 20-30 стотинки е нереалистично, разяснява по " Нова телевизия " министърът на земеделието Румен Порожанов. Според него от началото на жътвата на пшеницата цената се е вдигнала от 290 лв. за звук до 350 лв..

Това създавало учредения за повишаване на хляба, само че не и с 20-30 стотинки. Порожанов разяснява, че търси поддръжка от огромните търговски вериги, с цел да бъдат те регулатор на цените. " Това, което получавам като увещание, е че хлябът ще се продава без облага, като се покрива единствено бракът и разноските в самата верига, изясни министърът.

Той отговори и на въпрос, обвързван с концепцията на Българска социалистическа партия за 5% Данък добавена стойност върху хляба. Според Порожанов в хлебопроизводството има огромен сив бранш, а по-нисък Данък добавена стойност ще го изкара на ярко. " Много са агрументите " за " и " срещу ", само че Министерството на финансите би трябвало да направи оценка ", добави министърът.

За земеделския министър оградата по границата с Румъния е надеждна и за момента извършва функционалността си. Порожанов разгласи, че чумата по свинете в Румъния към този момент е стигнало до границата в региона на Силистра.

По мотив подозренията, че оградата е оскъпена безпричинно, като парите са прибрани от компания, обвързвана със брачната половинка на отстранения шеф на Агенцията по горите Григор Гогов, министърът разгласи, че всички материали по случая са дадени на способените органи. Според Порожанов все още няма данни за спор на ползи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР