Поскъпването на горивата вече е факт, а все повече фирми

...
Поскъпването на горивата вече е факт, а все повече фирми
Коментари Харесай

Вижте колко гориво ще ви трябва, за да стигнете от Пловдив до София

Поскъпването на горивата към този момент е реалност, а от ден на ден компании афишират банкрут поради растящите цени, предава Нова тв. Експеримент демонстрира къде е най-евтино горивото - в България, Франция или Англия.

България

За да стигнем от Пловдив до София ще са ни нужни 30 литра гориво. Цената на дизела е 2,58 лв., като сметката демонстрира, че би трябвало да платим 77 лв. и 14 стотинки, с цел да зарадим автомобила си. Цените на бензиностанциите варират, като разликата е сред 5 и 10 стотинки за литър.

Франция

За шест седмици Франция бележи връх по покачване цената на горивата. Бензинът е поскъпнал с 1% за последната седмица и е на цена от 1,72 евро за литър. На места може да доближи и до цена от 2 евро за литър.

Англия

През последните 10 години във Англия горивата са се нараснали с 30%. Това обаче не тормози токова жителите, колкото галопиращите цени на тока и газа. Очаква се сметките на потребителоите да скочат с 54% от април. Средната работна заплата пък разрешава да се купи 1482 литра гориво, което е доста по-малко спрямо други европейски страни.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР