Поскъпването на акциите на Tesla изстреля пазарната капитализация на компанията

...
Поскъпването на акциите на Tesla изстреля пазарната капитализация на компанията
Коментари Харесай

Tesla премина оценка от 1 трилион долара, правейки Мъск още по-богат

Поскъпването на акциите на Tesla изстреля пазарната капитализация на компанията за електрически коли над психическата граница от 1 трилион $. Това е добра вест за милиардера Елън Мъск, както от бизнес позиция, по този начин от позиция на персоналното му благосъстояние, защото изпълнителният шефове на компанията е и най-големият акционер в нея.

По време на вчерашната търговия в Съединени американски щати, книжата на Tesla нарастнаха с 12.7% вследствие на новината, че Tesla получи най-голямата си поръчка за доставка на коли от компанията за отдаване на коли чартърен Hertz, предава Reuters.
 За Tesla няма рецесия, компанията разгласи рекордна облага За Tesla няма рецесия, компанията разгласи рекордна облага
Tesla разгласи рекордна облага, демонстрирайки, че проблемите в международната верига за доставки, не могат да спрат възхода на компанията. Н...

Акциите на компанията затвориха сесията на рекордна цена от 1 024.86 $ за брой. По този метод, делът на Мъск от 23% в Tesla към този момент коства към 230 милиарда $, по данни на Refinitiv.

Делът включва варианти за закупуване на акции на стойност над 50 милиарда $, които станаха част от компенсацията на Мъск, контрактувана през 2018 година.

В допълнение, Мъск е главен акционер и изпълнителен шеф на галактическата компания SpaceX, която действа като частен бизнес с оценка от 100 милиарда $.

Мъск не получава заплата в Tesla. Възнаграждението му съставлява 12 транша на варианти, които се задействат, когато Tesla доближи серия от заложени цели във връзка с пазарната капитализация и финансовия напредък.
 Кой ще бъде първият трилионер в света? Кой ще бъде първият трилионер в света?
Елън Мъск към този момент е най-богатият човек в света с помощта на Tesla. Но другата негова огромна компания, SpaceX, може да усили положение...

Опциите разрешават на Мъск да придобие бумаги на компанията на цена от 70 $ за лот, което е сериозна отстъпка от актуалната им цена.

През предходната седмица, Tesla разгласи облага преди налози, такси и обезценка в размер на 3.2 милиарда $, което е растеж от 77% на годишна база. Това се оказа задоволително за активиране на седмия транш варианти, които доближава стойност от 8 милиарда $.

6-месечната междинна пазарна оценка на Tesla възлиза на над 650 милиарда $, което отваря пътя към активиране на останалите 5 транша варианти за закупуване на акции.

Елън Мъск е най-богатият човек в света, като персоналното му положение възлиза на 289 милиарда $, сочат данните на Bloomberg Billionaires Index.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР