Поскъпване на всичко може да се очаква, включително на нощувките

...
Поскъпване на всичко може да се очаква, включително на нощувките
Коментари Харесай

Димитър Балтов: Очаква се 20% поскъпване на хотелиерските услуги

" Поскъпване на всичко може да се чака, в това число на нощувките в курортите, тъй като всички артикули, които образуват цената, нарастват поради галопиращата инфлация. Процентът на нарастване ще зависи от метода, по който се ръководи енергийната рецесия, само че 20% нагоре може да се чака ", това сподели в " Твоят ден " по NOVA NEWS Димитър Балтов от " Обединение Бъдеще за Туризма ".

" Мораториумът в цените на тока и парното е за битовите консуматори, за бизнеса има обезщетения, само че те се случват отсрочено във времето ", добави той.

Според него, макар натиска, хотелиерите се пробват да удържат цените и не ги подвигат толкоз, колкото е редно, само че 20% повишаване може да се чака.

Балтов увери, че в чужбина цените към този момент са с 20-30 % нагоре.

По-големите компании, които ще посрещат Нова година в българските зимни курорти, с изключение на съблюдаване на условието за зелен документ, се приготвят да се тестват и в допълнение за ковид. Освен това са настроени и да бъдат виновни и да съблюдават напълно противоепидемичните ограничения. Това показа Тони Даскалова, която ще чества в Банско.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР